2022-06-07

Полтавська політехніка отримала термінал Starlink

6 червня Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» отримав комплект супутникового Інтернет-зв’язку «Starlink». Платформа широкосмугового інтернету від компанії Ілона Маска SpaceX буде використовуватися для забезпечення якісного навчального процесу.

Полтавська політехніка отримала термінал Starlink

Університет став першим в регіоні, де з’явився широкосмуговий інтернет зі швидкістю до 1 Гбіт/с. Полтавська політехніка буде забезпечена ще більш стійким Інтернет-зв’язком, що дасть змогу підвищити якість надання освітніх послуг, в тому числі й в форматі онлайн:

«Інноваційний – значить лідер!

Сьогодні відбулась нова історична подія і досягнення – за сприяння Міністерства освіти і науки України Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» один з найперших у Полтаві отримав комплект супутникового зв’язку «Starlink». Дякую команді Міністерства освіти і науки України та особисто міністру Сергію Шкарлету за підтримку Полтавської політехніки та Ілону Маску за безпрецедентну підтримку України з перших днів повномасштабного вторгнення! Важливо, що наступними після об'єктів критичної інфраструктури, стійкий надійний зв'язок отримали освітяни. Приємно відчувати свою інтегрованість у сучасних технологіях світового рівня! Тепер станція Starlink забезпечуватиме надійний Інтернет-зв'язок, а ми можемо ще більш якісно та ефективно надавати освітні послуги, виконувати статутну діяльність.

Ми живемо в унікальний час – три місяці тому міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров звернувся до бізнесмена Ілона Маска у твітері: «Поки ви намагаєтеся колонізувати Марс, Росія намагається окупувати Україну. Поки ваші ракети успішно приземляються з космосу, російські ракети атакують мирне населення України! Просимо забезпечити Україну станціями Starlink, аби звернутися до притомних росіян, аби вони повстали». Наступного дня Маск відповів, що сервіс працює на території України, а необхідне обладнання йде до нас.  Два твіти, тисячі пристроїв і корисна справа не на один мільйон уже втілена в життя!

Полтавська політехніка завжди на гребені інновацій! Все буде Україна! Слава Україні!» – прокоментував ректор університету Володимир Онищенко.

Монтаж станції виконується у три прості кроки. Безкоштовний доступ до стійкого, швидкого і захищеного Інтернет-зв'язку буде відкритий не лише для студентів, а й для переселенців, які зараз мешкають у студмістечку.

Станція передана Навчально-науковому інституту інформаційних технологій та робототехніки, де за останній рік матеріально-технічна база осучаснена за останніми трендами науки і техніки, а науковці належним чином забезпечать її роботу.

Всього таких комплектів для закладів вищої освіти України надійшло близько 60.

Нагадуємо, раніше ректори полтавських та харківських університетів у Полтаві обговорили стан освіти і науки в умовах війни.

 

Медіа-центр

Національний університет

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»