2022-08-23

Політехніка підписала угоду про програму подвійних дипломів з AGH – Краківською гірничо-металургійною академією ім. Станіслава Сташіца

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка та один з провідних польських університетів – Гірничо-металургійна академія імені Станіслава Сташиця (AGH) в Кракові, який є третім за рейтингом польським університетом і входить до Шанхайського рейтингу, підписали угоду про можливість навчання за програмами подвійного диплому та академічної мобільності.

Політехніка підписала угоду про програму подвійних дипломів з AGH – Краківською гірничо-металургійною академією ім. Станіслава Сташіца

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та  Гірничо-металургійна академія імені Станіслава Сташиця у Кракові підписали угоду про можливість навчання за програмами подвійного диплому та академічної мобільності.

Дана угода відкриває унікальні можливості для студентів другого (магістерського) рівня спеціальності  «Нафтогазова інженерія та технології», «Гірництво» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та визначає принципи зарахування і продовження навчання майбутніх професіоналів нафтогазового комплексу України в рамках денної форми навчання другого (магістерського) рівня за спеціальностями «Нафтогазова інженерія», «Геоінженерія» та «Гірництво сведловин» на факультеті буріння, нафти і газу Гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташиця у Кракові.

За словами доктора економічних наук, професора, ректора  Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимира Онищенка, партнерство з провідними європейськими університетами, засноване на дружній взаємодії, зокрема з польськими закладами вищої освіти, всебічна підтримка світової академічної спільноти наших науковців та студентської молоді відкриють широкі можливості для здобуття якісної вищої освіти європейського рівня.

У цьогорічному престижному академічному рейтингу університетів світу ARWU, також відомого як Шанхайський рейтинг, до 1000 найкращих університетів світу увійшло 11 польських університетів. Краківська гірничо-металургійна академія ім. Станіслава Сташіца підвищила свої позиції порівняно з минулорічним рейтингом – її класифікували в діапазоні 601–700 і вона займає найвищу позицію серед польських технічних університетів.

«Полтавська політехніка як один з кращих класичних університетів України має колосальний досвід плідної освітньо-наукової співпраці з українськими, іноземними університетами, державними науковими установами, організаціями, бізнес-структурами. Підписання даної угоди з польським університетом-партнером має на меті відкрити нові можливості у Європі талановитим студентам, щоб підвищити їх професійний потенціал. Сьогодні, як ніколи раніше, наша держава потребує молодих, амбітних, перспективних та відповідальних  фахівців, спроможних спрямувати здобуті знання на відбудову власної країни і забезпечення енергетичної незалежності. Твердо переконаний, що ще один крок у цьому напрямку вже зроблено, вагомі здобутки на освітньому фронті гартують нашу спільну Перемогу!» – прокоментував  Володимир Онищенко.

Краківська гірничо-металургійна академія ім. Станіслава Сташіца – один з найстаріших і найпрестижніших університетів Польщі, постійний партнер Полтавської політехніки. Саме колективи польських університетів – Білостоцької політехніки і Краківської гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташиця одними з найперших у перші дні повномасштабного вторгнення рф висловили підтримку Національному університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Серед українських університетів-партнерів академії Полтавська політехніка посідає особливе місце. Політехніку і гірничу академію пов’язує багаторічна співпраця у освітній та науковій сферах. Наприкінці 2019 року науковці Полтавської політехніки відвідали урочистості з нагоди 100-річчя академії і традиційний гірничий фестиваль «Barborka». Через пандемію академічна співпраця була переведена в онлайн-режим. Згодом польські колеги – декан факультету буріння, нафти і газу та завідувач кафедри нафтогазової інженерії відвідали минулорічний традиційний міжнародний нафтогазовий форум.

Ректори також обговорили пріоритетні напрямки надання допомоги Україні університетами Польщі та реалізацію польсько-українського проекту «Центр студентської молоді України та Польщі».

«Підписанням даної угоди започатковуємо наше партнерство з Полтавською політехнікою у сфері можливостей навчання студентської молоді в рамках програм подвійних дипломів та академічної мобільності. Слова особливої вдячності адресую ректору Володимиру Онищенку за налагодження конструктивного діалогу та досягнення вагомих результатів у обговоренні пріоритетних напрямків надання допомоги Україні. Готові до обміну досвідом, науковими напрацюваннями і спілкування з українською молоддю», – відзначив ректор Краківської гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташиця, професор Єжи Ліс.

Умовою для паралельного навчання та отримання диплому Гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташиця в Кракові є:

  • отримання всіх передбачуваних результатів навчання, визначених у програмі навчання, що діє в університеті;
  • володіння мовою навчання не менше рівня В-2 у межах Загальноєвропейських Рекомендацій з мовної освіти;
  • завершення всіх модулів курсу, передбачених навчальною програмою;
  • отримання необхідної кількості балів ECTS за програмою навчання;
  • подання дипломної роботи у строки, визначені Регламентом навчання;
  • складання дипломного іспиту до дати, визначеної в Положенні про навчання в Гірничо-металургійній академії імені Станіслава Сташиця в Кракові.

Нагадаємо, Полтавська політехніка підписала Меморандум і співпрацюватиме з Лондонським Метрополітан Університетом.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»