2022-11-01

Науковці та стейкхолдери проаналізували професійні компетенції випускників фінансових спеціальностей

27 жовтня відбулася робоча онлайн-зустріч викладачів та студентів кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки зі стейкхолдером спеціальностей 071 «Облік та оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», начальником Полтавського регіонального відділу аудиту Управління аудиту регіонів Департаменту внутрішнього аудиту Акціонерного товариства «Ощадбанк» Юрієм Артеменком.

Науковці та стейкхолдери проаналізували професійні компетенції випускників фінансових спеціальностей

Науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування та студенти спеціальностей 071 «Облік та оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і начальник Полтавського регіонального відділу аудиту Управління аудиту регіонів Департаменту внутрішнього аудиту Акціонерного товариства «Ощадбанк», випускник Полтавської політехніки за спеціальністю «Облік та аудит» Юрій Артеменко провели активне обговорення існуючих освітньо-професійних програм практичної підготовки фахівців фінансово-економічної сфери. Стейкхолдер презентував учасникам онлайн-зустрічі ґрунтовну доповідь «Вдосконалення освітніх програм при викладанні аудиторських дисциплін для студентів спеціальностей 071 «Облік та оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», дав кваліфіковані відповіді на найактуальніші питання.

У рамках робочої зустрічі викладачі, студенти та фахівці-практики обговорили критерії якісної підготовки фахівців з фінансів та бухгалтерського обліку, умови проходження виробничої практики, стажування студентів і викладачів, працевлаштування випускників економічних спеціальностей.

Метою результативної освітньо-професійної дискусії стало набуття студентською молоддю Полтавської політехніки сучасних компетентностей, отримання нових практичних знань, обмін актуальними думками, налагодження конструктивного діалогу з фахівцями-практиками, отримання належних програмних результатів вивчення аудиторських дисциплін та надання практиками необхідних рекомендацій щодо вдосконалення змістових компонентів освітньо-професійних програм.

Студенти кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування опанували практичні навички у проведенні процедури аудиту та розширили спектр теоретичних знань проведення аудиторської перевірки, отриманих в університетських аудиторіях. За їхніми словами, подібні професійні зустрічі неодмінно стають важливим практичним доповненням до вже вивченого, позитивно мотивують не зупинятися на досягнутому та сприяють усвідомленню важливості обраного ними фаху на сучасному ринку праці.

Науково-практичні працівники кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлюють слова щирої вдячності фахівцям-практикам, стейкхолдерам, партнерам університету за всебічну підтримку, готовність ділитися практичними досвідом зі студентами та випускниками політехніки, сприяти працевлаштуванню талановитої молоді.

Нагадаємо, минулого року Полтавська політехніка підписала договір про співпрацю з Державною аудиторською службою України.

Нещодавно майбутні фахівці ознайомилися з роботою Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві, а директор з маркетингу компанії «Дебет Плюс» прочитав студентам лекцію про особливості автоматизації фінансової звітності.

Раніше науковці та стейкхолдери назвали екопрофесії майбутнього, обговорили інструменти підвищення якості вищої освіти на семінарі від НАЗЯВО, стейкхолдери обговорили критерії якісної підготовки та працевлаштування фахівців з міжнародної економіки, роботодавці обговорили критерії якісної підготовки докторів філософії економічних спеціальностей, стейкхолдери назвали професійні компетенції майбутніх менеджерів та надали рекомендації для майбутніх науковців, стейкхолдери та викладачі обговорили шляхи покращення підготовки фахівців з фізичної культури та спорту.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»