2023-10-03

Кубок Полтави: у політехніці відбулися відкриті змагання зі спортивних танців

1 жовтня вже втретє з моменту відкриття кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став масштабним майданчиком для проведення феєричного свята танцю, молодості та краси – Відкритих змагань зі спортивних танців «Кубок Полтави», який проводиться з 1996 року. Університет став першим закладом вищої освіти, що прийняв змагання такого високого рівня, де за першість змагалися учасники з багатьох українських спортивних клубів.

Кубок Полтави: у політехніці відбулися відкриті змагання зі спортивних танців

Уже втретє у цьому році спортивна зала Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стала головним танцполом для неймовірно красивого та захоплюючого свята, де панували танець, гармонія та любов до хореографічного мистецтва. Університет прийняв Відкриті змагання зі спортивних танців «Кубок Полтави». За першість на танцювальному паркеті змагалися представники клубів з різних куточків нашої країни, які продемонстрували відмінні хореографічні техніки та витонченість танцювальних рухів. Організаторами змагань виступили науково-педагогічні працівники кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Полтавської політехніки за всебічного сприяння громадської організації «Танцювальний союз Полтавської області», які, попри повномасштабне вторгнення та запровадження воєнного стану, продовжують виховувати і тренувати талановиту молодь нашої країни.

Традиційно змагання мали благодійну мету – підтримку українських захисників, тому долучитися до добровільного збору коштів у спеціально обладнану скриньку на підтримку Збройних Сил України міг кожен бажаючий.

Захід розпочався з рівняння на Державний Прапор — присутні вшанували Хвилиною мовчання пам’ять військовослужбовців та мирних жителів, загиблих внаслідок злочинних дій країни-агресора на території нашої країни.

Учасників танцювального дійства привітали почесні гості – ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник відокремлених структурних підрозділів ВГО «Спортивна студентська спілка України» та Української федерації учнівського спорту у Полтавській області, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко та завідувач кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Полтавської політехніки, заслужений працівник культури України Петро Горголь, які побажали юним талантам України успіхів та яскравих феєричних перемог на танцювальному паркеті.

Цьогоріч на 1 жовтня припали два знакових для української держави свята – День працівників освіти та День захисників і захисниць України, тому усі присутні долучилися до вітальних слів на адресу тренерів, викладачів, що невтомно вкладають знання та душевні сили у формування нової генерації юних українців, майбутнього нашої незламної нації. Окрему подяку склали Збройним Силам України, мужнім воїнам, хто ціною власного життя щохвилини боронить нашу територіальну цілісність та незалежність, завдяки кому юні полтавці та їхні наставники можуть навчатися, тренуватися, працювати і прославляти країну на танцювальному паркеті на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

«Вітаємо учасників Відкритих змагань зі спортивних танців «Кубок Полтави» у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»!

Сьогодні особливий день – ми вітаємо з Днем працівників освіти викладачів, вчителів, тренерів, наставників, хто бачить власне майбутнє в Україні і сумлінно працює задля майбутнього молоді нашої країни.

У День захисників і захисниць України пам’ятаємо якою непростою ціною дається нам з вами можливість проводити такі масштабні спортивно-мистецькі події. Щиро дякуємо тим, хто сьогодні боронить нас від немиролюбної країни - агресорки, виборюючи нашу свободу і даючи можливість зустрічатися наживо.

Окрема подяка організаторам змагань в особі керівника громадської організації «Танцювальний союз Полтавської області» Євгена Броннікова та завідувача кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Полтавської політехніки Петра Горголя за те, що попри війну вони роблять щасливим дитинство наших дітей. Щиро вітаю та бажаю учасникам гарного настрою і феєричних перемог!» – привітав майбутню творчу еліту нашої країни ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник відокремлених структурних підрозділів ВГО «Спортивна студентська спілка України» та Української федерації учнівського спорту у Полтавській області, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Успіхів та жаги до перемоги юним «зірочкам» побажала декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко: «В університеті панує свято краси, грації та талантів, бо сьогодні Полтавська політехніка гостинно відчиняє двері для залюблених у хореографічне мистецтво та магію танцю. Зичу кожному з вас успішно реалізувати власні найамбітніші мрії і прагнення та нових успіхів на танцполі!».

Про невмирущі традиції проведення Кубку Полтави зі спортивних танців, започаткованого ще далекого 1996 року, про вже зреалізовані творчі проєкти розповів завідувач кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Полтавської політехніки, заслужений працівник культури України Петро Горголь.

 «Полтавська політехніка приймає Кубок Полтави з танців за участю танцюристів міжнародного класу, переможців і призерів Чемпіонатів України, Європи та світу.

З квітня у Полтавській політехніці працює кафедра хореографії і танцювальних видів спорту, за підтримки ректора університету, професора Володимира Онищенка, якого без перебільшення можна назвати генератором багатьох креативних ідей, ми успішно реалізовуємо декілька масштабних творчих проєктів – проводимо фестивалі, змагання, відкриваються знакові для нашої спеціальності локації. Ваша колосальна підтримка, шановний Володимире Олександровичу, надихає, маємо ще безліч креативних ідей та планів, які неодмінно найближчим часом реалізуємо! Працюємо для університету, для вас, наші юні таланти, для усієї Полтавської територіальної громади!», - відзначив очільник кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Полтавської політехніки.

Бурхливі оплески глядачів викликав виступ представниці балетної школи, студентки першого курсу спеціальності 024 «Хореографія» факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Дар’ї Шурдук, що став приємним подарунком для усіх присутніх.

Упродовж дня видовищні виступи глядачам подарували представники танцювальних клубів «М’ята dance school» з Дніпра, «Конфеті» з Краснограда, «Demovskyy Dance Club» та «Елегія» з Кременчука, «Гармонія - Dance» з Лубен, «Фрістайл» з Миргорода, «Авіа-Денс», «Акцент», «Елегант», «Майстер-Данс», «Натхнення», «Ритм», «Тандем», «Gross – m club» з Полтави, «Столиця», «Танго», «Profane» з Харкова та «Фрістайл» з Хорола.

Майстерність учасників оцінювала високоповажна суддівська колегія, до складу якої увійшли: Віталій Медяник (Дніпро), Олексій Матвійчук (Красноград), Галина Куценко (Кременчук), Віталій Горголь (Полтава), Сергій Брик (Полтава), Євген Бронніков (Полтава), Валентин Васін (Полтава), Петро Горголь (Полтава), Сергій Гусєв (Полтава), Юрій Колісник (Полтава), Андрій Пупко (Полтава), Олена Рагуліна (Полтава), Наталія Росенко (Полтава), Світлана Соловей (Полтава), Юрій Срібний (Полтава), Ігор Канцедал (Харків), Кирило Шкурєєв ( Харків), Дар’я Воротник ( Полтава).

Головним суддею виступив Євген Бронніков (Полтава), голова лічильної комісії – Віталій Горголь, старший викладач кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Полтавської політехніки (Полтава).

Учасники завзято змагалися за комплекти почесних нагород в латиноамериканській та європейській програмах бально-спортивних танців у вікових категоріях «Діти. Дебют», «Ювенали 1. Школа», «Ювенали 2. Школа», «Ювенали 1 «Школа Плюс», «Юніори 1 «Школа Плюс», «Діти «Н» клас», «Ювенали 1 «Н» клас», «Ювенали 2 «Н» клас», «Ювенали 1 «Е» клас», «Ювенали 2 «Е» клас», «Юніори 1 «Е» клас», «Юніори 2 «Е» клас», «Ювенали 1 «Д» клас», «Ювенали 2 «Д» клас», «Юніори 1 «Д» клас», «Юніори 2 «Д» клас», «Юніори 1 «Ореn», Юніори 2 «Ореn, Молодь + Дорослі «Ореn».

У кожній з вищевказаних категорій у двох відділеннях члени висококваліфікованої суддівської колегії визначили півфіналістів та фіналістів Відкритих змагань зі спортивних танців «Кубок Полтави» та нагородили Почесними грамотами і медалями.

«Радію з того, що Полтавська політехніка має честь бути дотичною до проведення такого неймовірного красивого свята танцю, молодості та граційності. Пишаюся талановитою молоддю, яка, незважаючи на війну, продовжує займатися улюбленим мистецтвом саме тут, в Україні.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» й надалі об’єднуватиме навколо себе сотні молодих, креативних, які не зупиняються на досягнутому та впевнено підкорюють міжнародні танцювальні арени», – наголосив ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор, керівник відокремлених структурних підрозділів ВГО «Спортивна студентська спілка України» та Української федерації учнівського спорту у Полтавській області Володимир Онищенко.

Нагадаємо, з нагоди Дня знань у політехніці відкрили Центр хореографічного мистецтва.

Раніше в університеті відбувся XI Відкритий благодійний фестиваль зі спортивного танцю «Полтавський вальс-2023» , а у Міжнародний день танцю відбулись всеукраїнські змагання зі спортивних танців «Кубок ректора Полтавської політехніки».

Нещодавно у політехніці привітали випускників кафедри військової підготовки, нагородили переможців ІІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, у ревіталізованому університетському парку відкрили OPEN SPACE аудиторії, а у День першокурсника-2023 урочисто привітали понад 3000 студентів.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»