2023-06-03

Полтавський вальс -2023: в університеті відбувся XI Відкритий благодійний фестиваль зі спортивного танцю

3 червня вже вдруге за останній місяць Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став унікальним майданчиком для проведення справжньої феєрії танцю - XI Відкритого благодійного фестивалю зі спортивного танцю «Полтавський вальс -2023», де за першість на танцювальному паркеті змагалися представники 27 клубів з різних куточків нашої країни.

Полтавський вальс -2023: в університеті відбувся XI Відкритий благодійний фестиваль зі спортивного танцю

Вже вдруге поспіль за останній місяць головна спортивна зала Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стала знаковою локацією для проведення неймовірно красивого та захоплюючого за рівнем виражених емоцій глядачів танцювального дійства - XI Відкритого благодійного фестивалю зі спортивного танцю «Полтавський вальс -2023», де за першість на танцювальному паркеті змагалися представники 27 клубів з різних куточків нашої країни.

Вже традиційно змагання мали благодійну мету – підтримку мужніх українських захисників. Долучитися до добровільного збору коштів на підтримку Збройних Сил України міг кожен бажаючий.

Захід організатори розпочали з рівняння на Державний Прапор — присутні вшанували Хвилиною мовчання пам’ять військовослужбовців та мирних жителів, загиблих внаслідок злочинних дій країни-агресора на території нашої країни.

Учасників танцювального дійства привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор, керівник відокремлених структурних підрозділів ВГО «Спортивна студентська спілка України» та Української федерації учнівського спорту у Полтавській області Володимир Онищенко, який побажав юним талантам України успіхів та яскравих феєричних перемог на танцювальному паркеті.

«Навіть попри війну, наша молодь продовжує розвиватися, бере участь у танцювальних турнірах і перемагає!

Щиро вдячний організаторам змагань, зокрема Євгенію Броннікову, за плідну співпрацю з Полтавською політехнікою. Радіємо, що тримаючи власний науково – освітній та культурний фронт, спільними зусиллями наближаємо Перемогу!

Варто відзначити, що в структурі університету успішно функціонує кафедра хореографії і танцювальних видів спорту на чолі з Заслуженим працівником культури України Петром Горголем, а університет вже вдруге за місяць приймає учасників та гостей фестивалю танцю!

Незважаючи на запровадження воєнного стану та повітряні тривоги, продовжуємо робити наших дітей щасливими! Адже саме за юними усміхненими обдаруваннями – майбутнє нашої незламної країни!», - привітав талановиту молодь очільник Полтавської політехніки.

Упродовж дня  видовищні  виступи  глядачам подарували  представники танцювальних клубів «Golden Dance Club» та «Тріумф Плюс» з Дніпра, «Mstudio» з Києва, «Ekspromt», «Конфеті» з Краснограда, «Demovskyy Dance Club» та  «Елегія» з  Кременчука, «Мастерс» з Кривого Рогу, «Dance Sport Life» з Кропивницького, «Престиж – Клуб» з Ланни, «ASdance studio» з Лубен, «Step by Step» та «Контраст» з Охтирки,  «Drive Dance», «Gross-M club», «Акцент», «Елегант», «Кристал», «Майстер -Данс»,  «Натхнення», «Ритм», «Тандем», «Фестиваль» та «Ювента» з Полтави, «Visa Dance» з Сум, «Dance Family» з Харкова та «Фрістайл» з Хорола. Бурхливі оплески глядачів викликав виступ ансамблю бального танцю «Сеньйори» з композицією «Ніч яка місячна», учасники якого власним прикладом демонструють незаперечну істину – мистецтво   як непереможний вияв прекрасного  не має вікових меж.

Майстерність учасників оцінювала високоповажна суддівська колегія, до складу якої увійшли: Вадим Матус (Дніпро), Руслан Шевченко (Київ), Наталія Демовська (Кременчук), Володимир Шульга (Кривий Ріг), Володимир Матулка (Кропивницький), Станіслав Кузнєчихін (Луцьк), Наталія Риженко (Охтирка), Олексій Гамурарь (Полтава), Петро Горголь (Полтава), Тарас Гречихо (Полтава), Андрій Пупко (Полтава), Олена Рагуліна (Полтава), Світлана Соловей (Полтава), Юрій Срібний (Полтава), Катерина Таран (Полтава), Денис Хорішко (Полтава), Віталій Шембарьов (Полтава), Олександр Журавльов (Харків), Сергій Калачов (Харків), Володимир Караченцев (Харків), Вадим Работа (Харків).

Головним суддею виступив Станіслав Кузнєчихін (Луцьк), спортивнй комісар - Денис Хорішко (Полтава), голова лічильної комісії – Віталій Горголь (Полтава).

Учасники завзято змагалися за комплекти почесних нагород в латиноамериканській та європейській програмах бально-спортивних танців у вікових категоріях «Діти. Дебют», «Ювенали 1. Школа», «Ювенали 2. Школа», «Ювенали 1 «Школа Плюс», «Юніори 1 «Школа Плюс», «Діти «Н» клас», «Ювенали 1 «Н» клас», «Ювенали 2 «Н» клас», «Ювенали 1 «Е» клас», «Ювенали 2 «Е» клас», «Юніори 1 «Е» клас», «Юніори 2 «Е» клас», «Ювенали 1 «Д» клас», «Ювенали 2 «Д» клас», «Юніори 1 «Д» клас», «Юніори 2 «Д» клас», «Юніори 1 «Ореn», Юніори 2 «Ореn, Молодь + Дорослі «Ореn».

У кожній з вищевказаних категорій у чотирьох відділеннях члени висококваліфікованої суддівської колегії визначили півфіналістів та фіналістів змагань та нагородили Почесними грамотами і медалями.

«Щасливий з того, що наша талановита молодь, незважаючи на війну, продовжує займатися улюбленим мистецтвом саме тут, в Україні.

Чудово, що закоханість у неповторну красу та витонченість танцювальних рухів об’єднала навколо себе талановитих і наполегливих, зовсім маленьких танцівників і танцівниць, юніорів і вже досвідчених, чиї творчі дуети вражають високим рівнем практичної підготовки.

Переконаний – у стінах Національного університету й надалі відбуватимуться неймовірні за енергетикою та життєвим драйвом танцювальні турніри, а плеяда молодих талантів поповнюватиметься сотнями нових спортивних «зірок», які примножуватимуть досягнення України на міжнародній арені!», - наголосив ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор, керівник відокремлених структурних підрозділів ВГО «Спортивна студентська спілка України» та Української федерації учнівського спорту у Полтавській області Володимир Онищенко.

Нагадаємо, раніше у Міжнародний день танцю відбулись всеукраїнські змагання зі спортивних танців «Кубок ректора Полтавської політехніки».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»