2023-09-23

День першокурсника-2023: урочисто привітали понад 3000 студентів

22 вересня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» урочисто відзначили День першокурсника. Понад 3000 студентів привітали випускники університету, народні депутати, керівники області та зірки шоу-бізнесу. Університетська спільнота подякувала ЗСУ за можливість вести освітній процес наживо і передала аеророзвідникам квадрокоптер.

День першокурсника-2023: урочисто привітали понад 3000 студентів

22 вересня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з нагоди Дня першокурсника в університеті традиційно відбувся патріотично-благодійний захід у форматі open-air відповідно до європейської практики – через кілька тижнів після початку навчання, коли першокурсники адаптуються в нових умовах.

Студентами перших курсів бакалаврату і магістратури Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали понад 3000 молодих людей з 21 області України, які успішно вступили і почали навчання за понад 100 спеціальностями.

На урочистості на головній відкритій сцені університету зібралися першокурсники, їхні батьки, директори навчально-наукових інститутів, декани факультетів, академічна спільнота. Святкове дійство провів керівник Центру культури і студентської творчості Гліб Кудряшов.

Привітати першокурсників завітали почесні гості: народні депутати України-члени Наглядової ради університету – Максим Ткаченко, Олексій Устенко і Андрій Боблях, народний депутат України, випускник університету Костянтин Касай, народний депутат України Олександр Юрченко, народний депутат України Олег Арсенюк, заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, представник  Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Полтавській області Владислав Носенко, директор Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації Євген Кончаковський, заступник начальника Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Едуард Бородай та митрополит Полтавський і Кременчуцький Православної церкви України Федір.

«Студентами першого курсу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали понад 3000 молодих людей з 21 області нашої країни! Нове покоління майбутніх фахівців понад 100 спеціальностей!

Це – молодь, яка обрала для навчання університет в Україні і яка бачить своє майбутнє з Україною!

Вже другий рік поспіль вступна кампанія  в Україні відбувається в умовах воєнного стану, в умовах повномасштабного вторгнення на територію України країни-агресора, але українці – нація незламних. І я пишаюсь, що чимало молодих людей планують працювати в реальному секторі економіки, відбудовувати зруйноване і обрали найкращий університет Полтавщини для здобуття фахових знань. Ми прийняли до своєї великої університетської  родини 2000 майбутніх бакалаврів та 1200 майбутніх магістрів!

Щиро дякую усім почесним гостям за те, що знайшли час і можливість привітати наших студентів, за постійну підтримку, яка відчувається у динамічному розвитку нашого університету!

Дякую захисникам за подяку від імені командування та особового складу підрозділу аеророзвідки «Алькор», висловлену за співпрацю та надану підтримку підрозділу – це дуже почесна відзнака і я сподіваюсь, що це надихне першокурсників і надалі підтримувати волонтерські ініціативи університету!

Це наш вклад у наближення Перемоги України над ворогом!

Вдячні ЗСУ за можливість проводити навчання наживо, за можливість жити і планувати повоєнний розвиток! Щиро вітаю, дорогі тепер уже студенти! У добру путь! Слава Україні!» – привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

За те, що залишаються в Україні та обрали для навчання один з кращих університетів країни студентству подякував народний депутат України, член Наглядової ради університету Максим Ткаченко: «Дякую, що ви зараз тут з нами, вдячний викладачам, які залишаються задля того, щоб продовжувати творити власними руками  майбутнє наших дітей.

Хочу подякувати ректору, професору Володимиру Онищенку за плідну співпрацю, той вагомий внесок, що робить уся ваша велика та потужна родина для студентства Полтавщини, у сфері популяризації українського мистецтва, культури, музики.

 Дуже гордий тим, що сьогодні стою на сцені Полтавської політехніки і можу створювати разом з вами  нові стартапи,  нові проєкти для підтримки нашої країни».

Про студентські роки як шлях до дорослого життя нагадав народний депутат України, член Наглядової ради університету Андрій Боблях, який побажав студентам гарно навчатися та використовувати надані можливості задля всебічного розвитку та вдосконалення практичних умінь.

«Твердо переконаний, що через 5-6 років ви будете ще більше пишатися своїм університетом, досягнення якого значно зростуть. Зичу успіхів та не зупинятися на досягнутому!», – зазначив народний депутат України, випускник університету Костянтин Касай.

«Студентські роки – вони найкращі, ви – наша молодь, саме вам відбудовувати країн, якій неодмінно стануть в нагоді інженери, айтішники,  інші професіонали. Нехай ваше навчання буде продуктивним, сповненим неймовірних емоцій!» – додав народний депутат України Олексій Устенко.

Народний депутат України Олександр Юрченко побажав першокурсникам стати справжніми професіоналами в обраній сфері, а нардеп Олег Арсенюк процитував безсмертні рядки великого Кобзаря: «Учітеся, читайте, чужому научайтесь і свого не цурайтесь».

Заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко  передав слова вітання від голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького та всього депутатського корпусу Полтавської обласної ради.

Успіхів у навчанні, миру та затишку у своїх зверненнях побажали представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Полтавській області Владислав Носенко та директор Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації Євген Кончаковський.

З початком нового навчального року та посвятою у студенти Полтавської політехніки першокурсників привітав заступник начальника Полтавського обласного територіального центру комплектування та  соціальної підтримки, підполковник Едуард Бородай, який висловив сподівання, що в стінах Полтавської політехніки вони стануть справжніми громадянами своєї держави, здобудуть якісні знання, що дозволять відбудувати повоєнну країну.

Про свободу та любов  як відповідальність перед іншими  говорив у своєму надихаючому зверненні митрополит Полтавський і Кременчуцький Православної церкви України Федір.

Молодь отримала відеопривітання від українських зірок – Олександра Пономарьова, Михайла Хоми, фронтмена гурту «Без Обмежень» Сергія Танчинця, шоумена і продюсера Юрія Горбунова.

Хвилиною мовчання вшанували тих, хто ціною власного життя щоденно виборює мир, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність нашої держави, постраждалих внаслідок російської агресії мирних жителів.

За традицією, започаткованою ректором університету, професором Володимиром Онищенком, усі важливі події в університеті проходять з благодійною метою – від імені першокурсників ректор передав військовій частині 116 бригади 146 батальйону квадрокоптер DJI Mavic 3 Pro.

Від імені командування та особового складу підрозділу аеророзвідки «Алькор» військовослужбовці вручили ректору Полтавської політехніки подяку за співпрацю та надану підтримку підрозділу.

За багаторічною традицією Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», приєднуючись до університетської родини, першокурсники отримують головні символи студентського життя від ректора, почесних гостей та студентського самоврядування.

Головні атрибути – студентський квиток та індивідуальний навчальний план, символічний Ключ знань урочисто вручили першокурсникам-бакалаврам, які успішно склали НМТ, отримавши по 200 балів з одного та більше предметів та мають найвищі рейтингові бали: Аліні Мисик – студентці спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки, Данилу Шумейку – студенту спеціальності 227 «Терапія та  реабілітація» факультету фізичної культури та спорту, майстру спорту України з черлідингу, дворазовому чемпіону Європи, багаторазовому чемпіону України з черлідингу, члену збірної команди України, Варварі Путрі – студентці спеціальності 014 «Середня освіта» факультету філології, психології та педагогіки, лідерці рейтингу вступників 2023 року.

Промову від імені цьогорічних першокурсників Полтавської політехніки перед присутніми виголосила студентка-першокурсниця факультету філології, психології та педагогіки Варвара Путря: «Шановні викладачі, друзі! Як представниця  молоді XXI століття, хочу сказати, що студентські роки – фантастичні і надають величезну можливість для реалізації своїх найзаповітніших мрій. Від імені усіх своїх ровесників дякую вам, шановний Володимире Олександровичу, та нашій університетській сім’ї, до якої долучилися ще тисячі першокурсників, за те,  що саме у стінах Полтавської політехніки ми можемо відчувати цей драв третього тисячоліття. Віват, Полтавська політехніко!».

Завершальним акордом святкового дійства стала патріотична хореографічна композиція «Я – Україна» у виконанні вихованців класу Юрія Колісника Анастасії Онищенко та студента ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Олекси Щур-Дунця.

Після урочистостей першокурсники фотографувалися зі своїми одногрупниками, університетськими наставниками та батьками, ділилися враженнями від перших тижнів навчання в університеті  та планами на майбутнє.

Раніше з нагоди Дня знань першокурсники зустрілись з кураторами і познайомились з освітньою інфраструктурою університету.

Нещодавно першокурсники ННІФЕУП зустрілись з керівництвом та студентським самоврядуванням навчально-наукового інституту, а запальною руханкою і спортивними майстер-класами відзначили Міжнародний день студентського спорту.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»