2023-09-21

Міжнародний день студентського спорту відзначили запальною руханкою і спортивними майстер-класами

20 вересня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» уже традиційно – вчетверте відзначили Міжнародний день студентського спорту і День народження наймолодшого структурного підрозділу – факультету фізичної культури та спорту. Студенти продемонстрували показові виступи та майстер-класи з різних видів спорту та долучилися до драйвового флешмобу – запальної руханки на свіжому повітрі.

Міжнародний день студентського спорту відзначили запальною руханкою і спортивними майстер-класами

Уже традиційно 20 вересня Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відзначає Міжнародний день студентського спорту, започаткований Генеральною конференцією ЮНЕСКО за ініціативи Міжнародної федерації студентського спорту (FISU) у 2015 році. Цей день покликаний привернути увагу та підвищити значущість спорту серед студентства та залучити до своїх лав прихильників здорового способу життя, сприяти його популяризації й розвитку. Цьогоріч  Міністерство освіти і науки  України спільно з Комітетом фізичного виховання та спорту ініціювали  проведення заходів з нагоди Міжнародного дня студентського спорту  під патронатом Президента України Володимира Зеленського.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» як інноваційний заклад вищої освіти та осередок Спортивної студентської спілки України в Полтавській області став майданчиком для драйвового івенту, учасниками якого стали й  студенти  Полтавського фахового коледжу нафти і газу та Полтавського фахового коледжу транспортного будівництва. На учасників чекали показові виступи спортсменів Полтавської політехніки, майстер-класи з різних видів спорту.  

«Відзначення  Міжнародного дня студентського спорту утверджує спорт як складову навчального процесу закладів вищої освіти  та його ролі у фізичному та спортивному розвитку покоління молодих українців. Адже майбутнє за тими, хто прагне зберігати міцне здоров’я та довголіття, примноживши досягнення цілої генерації титулованих спортсменів Полтавської політехніки.  

У кожного з вас є амбітні мрії, сміливо реалізовуйте їх та власними досягненнями популяризуйте фізичну культуру та спорт серед однолітків. Бажаю нашій ініціативній та спортивно обдарованій молоді,  зокрема студентам факультету фізичної культури та спорту,  успішних стартів, натхнення, спортивного гарту та  незабутніх вражень від отриманих перемог!», – привітала учасників спортивного дійства декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»,  доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко та передала слова щирих вітань від ректора університету, доктора економічних наук, професора, керівника Спортивної студентської спілки України та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимира  Онищенка.

За словами начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марини  Трохименко, саме на базі провідних закладів вищої освіти, таких як Полтавська політехніка, гартуються феєричні спортивні  перемоги та вагомі звершення: «Вітаю усіх шанувальників спорту, здорового способу життя та рухової активності з особливим святом – Міжнародним днем студентського спорту! Саме завдяки нашим Збройним Силам України зараз можемо проводити спортивні змагання, навчатися та спортивно розвиватися. Молодь — це цвіт української нації, яка стоїть в основі наших перемог. Бажаю учасникам процвітання, всебічного розвитку та поваги до обраного виду спорту, адже ви – незламні, ви – непереможні!».

Запальну студентську фітнес-руханку провела чемпіонка з черліденгу, студентка четвертого курсу факультету фізичної культури та спорту спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» Єлизавета Нікуліна, на спортивний настрій присутніх налаштовував керівник Центру культури і студентської творчості Полтавської політехніки Гліб Кудряшов. 

Упродовж насиченого  спортивними активностями дня факультет фізичної культури та спорту Полтавської політехніки провів для студентської молоді майстер-класи з різних видів спорту, де кращі спортсмени продемонстрували елементи навчально-тренувального процесу спортивних секцій, які діють в університеті. Зокрема, у спортивній залі провели показові майстер-класи з настільного тенісу, на корті – з великого тенісу, у спортивному корпусі у клубі спортивного більярду – з більярдного спорту, на багатофункціональних майданчиках під відкритим небом – з воркауту, пляжного волейболу, баскетболу. У залі важкої атлетики спортсмени продемонстрували свої спортивні вміння з гирьового спорту, а навчальна лабораторія кіберспорту гостинно запросила усіх бажаючих на видовищні поєдинки з досвідченими учасниками.

Нещодавно у  політехніці відбувся меморіальний турнір з міні-футболу пам’яті ректора Олександра Онищенка,  а другокурсник ФФКС Єгор Мичко став срібним призером Чемпіонату України з триатлону серед молоді.

Раніше Президент України поспілкувався і нагородив студентів Полтавської політехніки, а науковці і студентки Полтавської політехніки отримали нагороди ОВА до Дня фізичної культури і спорту.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

(В публікації використані фото Олега Дубини)