2023-09-17

У політехніці відбувся меморіальний турнір з міні-футболу пам’яті ректора Олександра Онищенка

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся турнір з міні-футболу серед студентських збірних команд структурних підрозділів університету, присвячений пам’яті ректора Олександра Григоровича Онищенка. Упродовж трьох днів гравці восьми команд змагалися за призові місця і кубок турніру.

У політехніці відбувся меморіальний турнір з міні-футболу пам’яті  ректора Олександра Онищенка

У Полтавській політехніці щорічно на початку вересня проводиться турнір з міні-футболу серед студентських збірних команд структурних підрозділів пам’яті ректора (1982 – 2003 рр.) Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олександра Григоровича Онищенка. Цьогорічні змагання проходили упродовж 13-15  вересня на двох спортивних майданчиках для міні-футболу –  біля спортивного корпусу та у студентському містечку. Студентська молодь продемонструвала жагу до перемоги та видовищну командну гру, а вболівальники підтримували улюблені команди бурхливими оплесками.

Змагання почались з рівняння на державний прапор України та вшанування пам’яті загиблих в результаті російської агресії військовослужбовців та мирних жителів Хвилиною мовчання.

«Незважаючи на непрості виклики сьогодення, продовжуємо дотримуватися добрих традицій Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та популяризувати спорт серед сучасної молоді! Вітаю активних, обдарованих студентів,  які продемонстрували відмінні результати та злагоджену командну гру на спортивному майданчику!

Отримав колосальне задоволення, спостерігаючи за фінальною грою – приємно, що наші спортсмени  щоденно досягають нових вершин і не зупиняються на досягнутому!  Ваш динамізм у грі захоплює, ви чудово розумієте один одного, зчитуючи рухи суперників та володіючи ігровою ситуацією.

Вітаю активних і спортивних студентів, які продемонстрували видовищну командну гру! Пишаюся кожним з учасників турніру, бажаю нових феєричних перемог! Переможете ви – переможе й наша країна!

Слава Україні!» – привітав учасників турніру ректор університету, керівник відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільник обласного осередку Української федерації учнівського спорту, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Участь в турнірі взяли 8 команд, які представляли:

  • Навчально-науковий інститут архітектури, будівництва та землеустрою;
  • Навчально-науковий інститут нафти і газу;
  • Навчально-науковий інститут інформаційних технологій та робототехніки;
  • Навчально-науковий інститут фінансів, економіки, управління та права;
  • Факультет філології, психології та педагогіки;
  • Факультет фізичної культури та спорту;
  • Полтавський  фаховий коледж нафти і газу;
  • Миргородський фаховий коледж імені Миколи Гоголя.

Згідно жеребкування турнір розпочався грою між збірними командами ННІ нафти і газу та ННІ інформаційних технологій та робототехніки.

Головним суддею став арбітр національної категорії, тренер з футболу, старший викладач кафедри фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Олексій Воробйов. Спортивні протистояння захоплювали яскравою грою та напруженими моментами, а вболівальники активно підтримували улюблені команди.

 «Шановні учасники, тренери та головний суддя змагань! Уже традиційно  розпочинаємо  серію сезонних студентських ігор з міні – футболу 2023-2024 навчального року турніром пам’яті ректора професора Олександра Григоровича Онищенка. Маємо тверде переконання, що ця добра традиція продовжиться й наступного року. Власними успіхами в навчанні, професійній діяльності та спорті ми щоденно завдячуємо захисникам, які боронять територіальну цілісність та незалежність нашої країни, а кожен з нас має прославляти її феєричними спортивними здобутками на високому рівні. Зичу міцного здоров’я, благополуччя та миру!» – відзначила декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко.

Голова Профкому студентів та аспірантів Полтавської політехніки Олександр Дроботя наголосив на тому, що головний секрет успішності студента Полтавської політехніки – оптимальне поєднання розумової та фізичної активностей, вміння віднаходити себе в спорті та отримувати відмінний результат.

Від імені студентського парламенту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» учасників турніру з міні-футболу привітав в.о. президента студпарламенту Валерій Левченко: «Приємно спостерігати, що спортивне життя нашого університету динамічно розвивається, маємо низку спортивних подій, під час яких отримуєш просто неймовірні емоції! Хочу побажати студентам життєвої енергії, спортивного завзяття прославляти себе та рідний університет на всеукраїнському європейському та світовому рівнях!».

У підсумку змагань було визначено трійку лідерів, яких нагородили медалями та відзнаками Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Бронзовим призером турніром стала збірна команда відокремленого структурного підрозділу університету – Полтавського фахового коледжу нафти і газу, срібло виборола команда факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки.

Переможцем турніру з міні-футболу пам’яті Олександра Онищенка та володарем перехідного Кубку стала команда Навчально-наукового інституту нафти і газу.

Минулого року на меморіальному турнірі з міні-футболу перемогла команда навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права.

Нещодавно  у політехніці пройшов Відкритий міський турнір з кікбоксингу WAKO, присвячений Дню фізичної культури та спорту, випускник політехніки Іван Май став срібним призером Чемпіонату Європи з настільного тенісу серед спортсменів-параолімпійців, а другокурсник ФФКС Єгор Мичко став срібним призером Чемпіонату України з триатлону серед молоді.

Раніше Президент України поспілкувався і нагородив студентів Полтавської політехніки,  а науковці і студентки Полтавської політехніки отримали нагороди Полтавської ОВА до Дня фізичної культури і спорту.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»