2023-09-10

Випускник політехніки Іван Май став срібним призером Чемпіонату Європи з настільного тенісу серед спортсменів-параолімпійців

Випускник Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», чемпіон Європи 2017 та 2019 років, бронзовий призер Параолімпіади-2021 у Токіо, чемпіон світу з настільного тенісу серед спортсменів-параолімпійців Іван Май став срібним призером в індивідуальному та командному заліках на змаганнях Чемпіонату Європи серед спортсменів із порушенням опорно-рухового апарату, що проходили в британському Шеффілді.

Випускник політехніки Іван Май став срібним призером Чемпіонату Європи з настільного тенісу серед спортсменів-параолімпійців

Упродовж  4-9 вересня у британськомі місті Шеффілді тривали змагання Чемпіонату Європи  серед спортсменів із порушенням опорно-рухового апарату. За першість та здобуття ліцензій на наступні Параолімпійські ігри змагалися майже 270 спортсменів з 35 країн світу.

Високі спортивні досягнення продемонстрував випускник спеціальності 017 «Фізична культура та спорт» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», чемпіон Європи 2017 та 2019 років, бронзовий призер Параолімпіади-2021 у Токіочемпіон світу з настільного тенісу серед спортсменів-параолімпійців Іван Май. Спортсмен став срібним призером престижного європейського турніру, здобувши дві срібні медалі в  індивідуальному та командному заліках змагань.

«Щиро вітаю титулованого спортсмена, нашого випускника Івана Мая та його тренера Вадима Лунєгова з черговою феєричною перемогою на європейському рівні!

Пишаюся, що, попри повномасштабне вторгнення,  студенти і випускники Полтавської політехніки продовжують досягати значних  успіхів і прославляють Україну та Полтавщину на міжнародному рівні! І знову на престижних спортивних аренах Європи та світу гордо здіймається синьо-жовтий стяг, засвідчуючи незламність бойового духу та непереможність наймиролюбнішої нації світу! Бажаю нових спортивних звершень, благополуччя та миру!» – привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Науково-педагогічний та студентський колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» щиро вітає випускника, чемпіона світу з настільного тенісу Івана Мая з новим вагомим спортивним досягненням, зичить міцного здоров’я та наснаги у підкоренні спортивних вершин на мирній українській землі!

Нагадаємо, науковці і студентки Полтавської політехніки отримали нагороди до Дня фізичної культури і спорту, а випускник та магістрантка факультету фізичної культури та спорту університету відзначені найвищими державними нагородами під час зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським.

Нещодавно спортсмени політехніки стали золотими та срібними призерами Чемпіонату України з веслування на байдарках і каное, а у  політехніці пройшов Відкритий міський турнір з кікбоксингу WAKO, присвячений Дню фізичної культури та спорту.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»