2023-09-09

Науковці і студентки Полтавської політехніки отримали нагороди до Дня фізичної культури і спорту

8 вересня у Полтавському академічному музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя з нагоди Дня фізичної культури і спорту України відбулись урочистості для представників спортивної еліти області, тренерів, працівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл, науково-педагогічних працівників провідних закладів освіти Полтавщини. Ректор Полтавської політехніки, декан факультету фізичної культури та спорту і двоє студенток отримали нагороди від Полтавської ОВА.

Науковці і студентки Полтавської політехніки отримали нагороди до Дня фізичної культури і спорту

Уже традиційно в другу суботу вересня Україна  відзначає  День фізичної культури і спорту, вшановуючи вагомі досягнення та професійні здобутки тих, хто під синьо-жовтим стягом та звуки Державного Гімну виборює численні перемоги на міжнародних аренах, тих, хто власним прикладом виховує нову генерацію переможців та демонструє світові власну незламність.

Спортивну еліту Полтавщини та їхніх наставників привітали начальниця Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації  Марина Трохименко, заступник голови Полтавської обласної ради Олексій Чепурко та начальник Полтавської районної військової адміністрації Дмитро Романов, які побажали життєвої енергії, жаги до перемоги та нових особистісних і професійних досягнень на спортивному Олімпі.

«Шановні тренери, спортсмени, працівники галузі  фізичної культури і спорту, вболівальники,  прихильники здорового способу життя, вітаю усіх з професійним святом – Днем працівників фізичної культури та спорту України!

Дякуючи нашим захисникам, які зараз боронять нашу територіальну цілісність, маємо можливість у затишному залі відзначати спортсменів і тренерів, які на міжнародній арені здобувають медалі різного ґатунку, є мироносцями  і послами миру, гуртуючи міжнародну спортивну спільноту у боротьбі проти країни-агресора.

Коли піднімається прапор України, лунає Державний гімн, вкотре усвідомлюєш, що ми – нація переможців. Щиро вдячна усім працівникам галузі фізичної культури  і спорту,  які створюють умови  для досягнення спортсменами  переможних  цілей.

Дякую закладам вищої освіти, які вкладають знання  у всебічний розвиток спортсменів,  працівникам медичної сфери, які надають усю необхідну допомогу, обслуговуючому персоналу.  

Окрема подяка депутатам Полтавської обласної ради, які підтримують галузь фізичної культури і спорту, завдяки вашому сприяння у 2023 році Полтавщина має вже понад 600 медалей на міжнародних і всеукраїнських змаганнях, більшість з них – золотого гатунку. Область вже має 4 ліцензії на Олімпійські ігри, 1 ліцензію на Всесвітні ігри.

Хочу побажати міцного здоров’я, щоб вже за рік на цій сцені ми вітали переможців ігор і відзначали нашу спільну Перемогу!» – наголосила начальниця Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко.

«Від депутатського корпусу Полтавської обласної ради вітаю з професійним святом усіх тих, хто сенсом власного життя обрав  фізичну культуру і спорт!

Велика шана і велика подяка, перш за все,  ветеранам спорту, які все своє життя свої знання, навички і вміння передають молодому поколінню  спортсменів. Щира вдячність тренерам,  які власним прикладом показують як досягати спортивних вершин. Завдячуючи вашим зусиллям і сумлінній праці, полтавській землі є ким пишатися – чемпіонами, переможцями, призерами змагань різних рівнів.

Безумовно, депутати Полтавської обласної ради завжди підтримували і підтримуватимуть спорт, адже здорова нація – то наше майбутнє.

Міцного здоров’я вам, вашим родинам, а вашим вихованцям – нових феєричних перемог на міжнародних аренах!» – привітав учасників спортивно-культурного дійства заступник голови Полтавської обласної ради Олексій Чепурко.

За словами начальника Полтавської районної військової адміністрації Дмитра Романова, спорт, який пройшов наскрізною ниткою через усе життя, тренерський професійний шлях дав можливість спостерігати як формуються людські долі на фоні занять професійним спортом, як молоді юнаки та дівчата долають невпевненість у собі, стаючи кращими в обраному спорті.

Під час урочистого дійства Подякою Полтавської обласної військової адміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток студентського спорту на Полтавщині відзначили ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільника обласного осередку Української федерації учнівського спорту, професора Володимира Онищенка.

«Щиро дякую за особисту відзнаку – Подяку Полтавської обласної військової адміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток студентського спорту на Полтавщині!

Вітаю наших чудових представниць, які нагороджені Почесними грамотами Полтавської обласної військової адміністрації!

Пишаємось нашими спортсменами, завдяки яким Прапор України гордо піднімається над п'єдесталом переможців!

Спорт – це про сміливість, яка означає, що ви не дозволяєте страху зупинити вас. Українці – найсміливіша і найсильніша нація світу! Полтавські спортсмени – гордість України! Зі святом, незламні!» – привітав ректор.

Почесною грамотою Полтавської обласної військової адміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію здорового способу життя, досягнення високих спортивних результатів, багаторічну плідну професійну діяльність та з нагоди Дня фізичної культури і спорту нагороджені:

  • Ліна Рибалко, доктор педагогічних наук, професор, декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;

«Гоголівці» подарували спортсменам одну з найкращих у своєму репертуарі виставу – «Сватання на Гончарівці».

Цього ж дня Президент України поспілкувався і нагородив студентів Полтавської політехніки.

Нещодавно викладач кафедри фізичного виховання став володарем Кубку України з карате, студент ФФКС Нікіта Соловей став чемпіоном Європи з військово-спортивних багатоборств, студентка політехніки Вероніка Гречана стала однією з найсильніших армреслерок світу серед юніорів, а спортсменки політехніки стали призерками Чемпіонату світу з пауерліфтингу серед юніорів та юніорок, юнаків та дівчат.

Нагадаємо, шістнадцять співробітників університету та коледжу нафти і газу нагороджені відзнаками Міністерства освіти і науки України, а дві науковиці університету отримали парламентські нагороди.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»