2023-08-30

Студент ФФКС Нікіта Соловей став чемпіоном Європи з військово-спортивних багатоборств

Студент-магістрант спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Нікіта Соловей виборов золоту та срібну нагороди Чемпіонату Європи з військово-спортивних багатоборств. Спортсмен Полтавської політехніки гідно представив Україну на престижному міжнародному турнірі і здобув титул чемпіона Європи.

Студент ФФКС Нікіта Соловей став чемпіоном Європи з військово-спортивних багатоборств

З 24 по 27 серпня, у польському місті Дзержонюв пройшли змагання Чемпіонату Європи з військово-спортивних багатоборств, де за першість змагалися досвідчені спортсмени з 12 країн світу. Учасники продемонстрували відмінну підготовку та жагу до перемоги у двох видах боротьби – стрільбі та бою. Переможців визначали за сумою балів у кожній категорії.

Магістрант групи 501-ФС факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Нікіта Соловей став переможцем на Чемпіонаті Європи з військово-спортивних багатоборств, посівши перше та друге призові місця у віковій категорії 18-39 років, ваговій категорії – до 65 кг:

•I місце – версія Б-5;

•II місце – версія Б-1.

У загальному заліку збірна команда України посіла перше місце на чемпіонаті. Другою стала команда Польщі, третє місце посіла команда Німеччини.

Вітаємо чемпіона та його тренера Олега Бариша! Бажаємо життєвої наснаги та нових сходжень на спортивний Олімп!

Нагадаємо, раніше студент ФФКС Нікіта Соловей став переможцем Чемпіонату України з військово-спортивних багатоборств-2023 пам'яті Героя України Валерія Чибінєєва, нагороджений Полтавською громадою за високі досягнення у спорті, став золотим призером Відкритого Чемпіонату з військово-спортивних багатоборств, а на Чемпіонаті із військово-спортивного багатоборства посів перше місце.

​Нещодавно спортсменки політехніки стали призерками Чемпіонату світу з пауерліфтингу серед юніорів та юніорок, юнаків та дівчат, студенти-спортсмени стали мультимедалістами Чемпіонату світу-2023 з параплавання, а викладачка Полтавської політехніки Оксана Гордієнко стала срібною призеркою Чемпіонату Європи з класичного жиму лежачи.

 

Медіацентр 

Національного університету 

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»