2023-05-15

Студент ФФКС Нікіта Соловей став переможцем Чемпіонату України з військово-спортивних багатоборств-2023 пам'яті Героя України Валерія Чибінєєва

Студент спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Нікіта Соловей виборов золоту нагороду Чемпіонату України з військово-спортивних багатоборств-2023 пам'яті Героя України, підполковника Валерія Чибінєєва.

Студент ФФКС  Нікіта Соловей став переможцем Чемпіонату України з військово-спортивних багатоборств-2023 пам'яті Героя України Валерія Чибінєєва

Упродовж 12 -  14 травня 2023 року   в місті Києві відбувся національний Чемпіонат з військово-спортивного багатоборства, присвячений пам’яті підполковника ГУР МО України, Героя України Валерія Чибінєєва. У дисципліні «Бойове двоборство» позмагалися спортсмени з 18 областей України віком від 10 до 39 років.

Серед понад 500 учасників змагань на татамі вийшли, зокрема, й ветерани російсько-української війни та військовослужбовці, які продовжують захищати Україну у лавах Сил безпеки та оборони держави.

Студент групи 401-ФС факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Нікіта Соловей став переможцем на Чемпіонаті України з військово-спортивних багатоборств-2023 пам'яті Героя України, підполковника Валерія Чибінєєва, посівши  перше місце у віковій категорії                18-39 років, ваговій категорії 60-65 кг  версія Б-1.

«Масштабний спортивний захід під егідою Головного управління розвідки Міністерства  оборони України, Міністерств у справах ветеранів, молоді та спорту України покликаний зміцнити бойовий дух та фізичну силу, виховати психологію переможця та зберегти у пам‘яті поколінь ім’я воєнного розвідника Валерія Чибінєєва, який пройшов славетний, взірцевий шлях Воїна», – наголосили у Головному управлінні розвідки МО України.

З кращих спортсменів  сформують національну команду, яка представлятиме Україну на чемпіонаті світу з багатоборства у Республіці  Польща.

Вітаємо нашого переможця та його тренера Олега Бариша! Бажаємо життєвої  наснаги та  нових спортивних звершень!

Нагадаємо, Нікіта Соловей нагороджений Полтавською громадою за високі досягнення у спорті, став золотим призером Відкритого Чемпіонату з військово-спортивних багатоборств, а на Чемпіонаті із військово-спортивного багатоборства посів перше місце.

Раніше команда політехніки стала чемпіонкою XVIII Універсіади Полтавщини з пляжного волейболу серед чоловіків, студентка ФФКС виборола повний комплект нагород Кубку України з веслування на човнах «Дракон», студент ФФКС Єгор Мичко виборов срібну нагороду Чемпіонату України з триатлону серед молоді, черлідерки політехніки стали золотими призерками XVII Чемпіонату України серед учнів та студентів, а спортсменки політехніки стали золотими та срібними призерками Чемпіонату Європи з пауерліфтингу.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»