2023-05-05

Спортсменки політехніки стали золотими та срібними призерками Чемпіонату Європи з пауерліфтингу

Спортсменки секції пауерліфтингу Полтавської політехніки продемонстрували відмінні результати на Чемпіонаті Європи з пауерліфтингу, що проходить у місті Тістед (Данія). Студентка Валерія Конюхова стала володаркою комплекту золотих нагород у ваговій категорії до 43 кг, а спортсменка Дарія Головко виборола срібну нагороду престижних міжнародних змагань.

Спортсменки політехніки стали золотими та срібними призерками Чемпіонату Європи з пауерліфтингу

Упродовж 1 – 7 травня 2023 року у місті Тістед (Данія) тривають змагання Чемпіонату Європи з пауерліфтингу серед усіх вікових категорій: European Open, Junior and Sub-junior Equipped Powerlifting Championships 2023. Під час видовищних виступів юнаки та дівчата, юніори та юніорки, досвідчені спортсмени з різних куточків світу демонструють відмінну фізичну форму, високий рівень підготовки та напружену боротьбу за перемогу.

Студентка групи 101 – ФР спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія» факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», дворазова чемпіонка України з пауерліфтингу серед дівчат, золота призерка Чемпіонату Полтавської області з класичного жиму Валерія Конюхова виборола повний комплект золотих нагород на Чемпіонаті Європи з пауерліфтингу, посівши перше місце серед дівчат у ваговій категорії до 42 кг.

Спортсменка присіла з 115 кг, витиснула лежачи 52, 5 кг та взяла станову тягу 125 кг. У підсумку змагань студентка Полтавської політехніки встановила новий рекорд України з пауерліфтингу серед дівчат, набравши за сумою трьох вправ 292,5 кг, що відповідає нормативу майстра спорту України з пауерліфтингу. Переконлива перемога спортсменки Валерії Конюхової стала результатом наполегливих щоденних тренувань та роботи над собою.

А ще одна спортсменка, студентка 401-НГ Навчально-наукового інституту нафти та газу Полтавської політехніки, чемпіонка України та абсолютна бронзова чемпіонка з пауерліфтингу за формулою IPF серед юніорок, чемпіонка Європи та світу з пауерліфтингу  Дарія Головко стала срібною призеркою Чемпіонату Європи серед юніорів. 

Готувала чемпіонок досвідчена тренерка, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, заступниця декана факультету фізичної культури та спорту, старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», чемпіонка України з класичного жиму лежачи, срібна призерка Чемпіонату Європи з пауерліфтингу, чемпіонка світу з класичного жиму лежачи Оксана Гордієнко, для якої Чемпіонат Європи став новою сходинкою до професійного та спортивного зростання. Успішно склавши кваліфікаційні іспити, наставниця та досвідчена спортсменка отримала звання судді другої міжнародної категорії.

Вітаємо спортсменок та їхню наставницю з перемогами та золотою і срібною медаллю на Чемпіонаті Європи! Пишаємося та зичимо нових вагомих здобутків на спортивному Олімпі! 

Раніше першокурсник ФФКС Єгор Мичко став срібним призером Чемпіонату України з триатлону серед молоді, студент політехніки Володимир Литвин став срібним призером Чемпіонату України з армреслінгу серед молоді, дорослих та ветеранів, студент-другокурсник Михайло Сердюк став срібним призером Чемпіонату України з таїландського боксу Муей-тай серед дорослих, студентка ФФКС Руслана Симоненко стала чотириразовою золотою призеркою Чемпіонату України з армреслінгу серед молоді, дорослих та ветеранів, а студентка політехніки Валерія Конюхова стала дворазовою чемпіонкою України з пауерліфтингу серед дівчат.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»