2021-10-26

Викладачка політехніки стала чемпіонкою світу з класичного жиму лежачи

Майстер спорту України міжнародного класу, тренерка з пауерліфтингу, старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Гордієнко стала чемпіонкою світу з класичного жиму лежачи. Спортсменка здобула перемогу на змаганнях у Литві у ваговій категорії 52 кг.

Викладачка  політехніки стала чемпіонкою світу   з класичного жиму лежачи

24 жовтня у Вільнюсі завершилися змагання Чемпіонату світу з класичного жиму лежачи. У складі збірної команди України з пауерліфтингу успішно виступили професійні спортсменки з Полтавщини, які продемонстрували відмінні результати та стали кращими серед суперниць.

Майстер спорту України міжнародного класу, тренерка з пауерліфтингу, старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Гордієнко стала чемпіонкою світу з класичного жиму, показавши максимальний результат – 67,5 кг.

Професійна спортсменка стала найкращою у віковій категорії Masters -1 (40-44 роки) у ваговій категорії 52 кг. З першої спроби Оксана Гордієнко витиснула 60 кг, друга спроба принесла полтавці результат у 65 кг, а третя спроба – 67,5 кг стала максимальним результатом Чемпіонату світу у даній категорії.

За словами Оксани Гордієнко, заняття спортом тренують сталеву силу волі, бажання здолати будь-які перешкоди та гартують характер: «Щиро радію власним спортивним перемогам, а ще більше пишаюся вагомими спортивними здобутками своїх вихованців, студентів факультету фізичної культури та спорту! У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» створені відмінна матеріально-технічна база та сприятливі умови для розвитку молодіжного спорту на Полтавщині, всебічного розвитку особистості професійних спортсменів. Щаслива, що власною перемогою вкотре підтверджую імідж Полтавської політехніки як найспортивнішого університету Полтавського регіону».

Вихованці тренерки неодноразово ставали переможцями і призерами Всеукраїнських, міжнародних змагань, Чемпіонатів України, Європи та світу з класичного пауерліфтингу. Зокрема, у 2019 році магістрантка факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Дарія Бражник стала чемпіонкою світу та встановила рекорд України.

Раніше викладачка і студенти Полтавської політехніки перемогли на Чемпіонаті Полтавської області з класичного жиму, а вихованка Оксани Гордієнко, чемпіонка Європи серед юніорок з пауерліфтингу Дарія Головко виборола перемогу на Чемпіонаті світу серед ветеранів, юніорок та юніорів, юнаків та дівчат , що проходив у Румунії.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»