2021-08-26

Студентка політехніки перемогла на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу!

Чемпіонка Європи серед юніорок з пауерліфтингу, студентка групи 201-НГ Полтавської політехніки, Дарія Головко перемогла на Чемпіонаті світу серед ветеранів, юніорок та юніорів, юнаків та дівчат у Румунії!

Студентка політехніки перемогла на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу!

Студентка змагалась у складі збірної України на світовій першості в Румунії, яка відбувалась у місті Орадя.

Спортсменки у вагових категоріях 43-57 кг – дівчата та юніорки вийшли на поміст у перший день чемпіонату.

«У ваговій категорії до 43 кг серед дівчат чемпіонкою світу з повним комплектом малих золотих нагород стала Дарія Чернишова. Дівчині вдалося підкорити у присіданні штангу вагою 100 кг, у жимі лежачи 55 та 97,5 кг у становій тязі, що у сумі триборства склало 252,5 кг.

Серед юніорок у цій же ваговій категорії, до 43 кг, змагались дві українки, котрі розділили між собою з різницею у сумі триборства 2,5 кг першу та другу сходинки п‘ядесталу. Дарія Головко, з результатом 102,5 кг у присіданні, 50 кг у жимі лежачи, 110 кг у тязі та 262,5 кг у сумі триборства, стала чемпіонкою світу даної вагової категорії. Оксана Козменчук з результатом у присіданні 110 кг, у жимі лежачи 57,5 кг та у тязі 92,5 кг посіла другу сходинку п’єдесталу», – повідомляє Національна федерація пауерліфтингу України (IPF).

«Дарія Головко – студентка Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стала Чемпіонкою світу з пауерліфтингу серед юніорок 2021 року! Вітаю і пишаюсь досягненнями!» – прокоментувала Оксана Гордієнко, тренерка чемпіонки, майстер спорту України міжнародного класу, заступник декана з освітньої та виховної роботи факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії.

Нещодавно Дарія Головко здобула титул чемпіонки Європи з пауерліфтингу.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»