2023-04-11

Студент політехніки Володимир Литвин став срібним призером Чемпіонату України з армреслінгу серед молоді, дорослих та ветеранів

Студент факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Литвин став срібним призером Чемпіонату України з армреслінгу серед молоді, дорослих та ветеранів, що проходив у місті Львові. Спортсмен Полтавської політехніки виборов почесну нагороду, посівши друге місце серед молоді у ваговій категорії 70 кг.

Студент політехніки Володимир Литвин став срібним призером Чемпіонату України з армреслінгу серед молоді, дорослих та ветеранів

Упродовж 6 – 10 квітня 2023 року на базі спортивного комплексу «Боско – Арена» у місті Львові пройшли змагання Чемпіонату України з армреслінгу серед молоді, дорослих та ветеранів. У престижному спортивному турнірі, що відбувався під егідою Міністерства молоді та спорту України, Управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації, Управління спорту Львівської міської ради та Львівської Федерації Армрестлінгу, взяли участь 322 спортсмени з різних куточків нашої країни, що представляли 21 команду. Кілька змагальних днів були насиченими сильними та непідробними емоціями кожного з присутніх, а майстерна боротьба досвідчених суперників викликала шалений азарт та драйвовий настрій вболівальників. За підсумками Чемпіонату України з армреслінгу серед молоді, дорослих та ветеранів кращі спортсмени увійдуть до складу національної збірної команди України та представлятимуть нашу державу на Чемпіонатах світу та Європи 2023 року, які відбудуться 24 серпня – 3 вересня в місті Алмати, у Казахстані та упродовж 8 -18 червня 2023 року в місті Кишеневі, Молдова.

Студент групи 1012-мФС факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Литвин виборов срібну нагороду Чемпіонату України з армреслінгу серед молоді, дорослих та ветеранів, посівши друге місце серед молоді у ваговій категорії 70 кг.

Відзначимо, що під час Чемпіонату України з армреслінгу було вперше повністю використане нове програмне забезпечення для проведення змагань з армрестлінгу. Визначення переможців відбувалося через сканування паспортів спортсменів, а таблиця з даними учасників, які боряться, виводилася на великі телевізійні екрани. Вперше національний чемпіонат з армрестлінгу транслювався на телеканалі Xsport, трансляція показала великі рейтинги в прямому ефірі та продемонструвала високий рівень зацікавленості глядачів.

Крім того, вперше в рамках Чемпіонату України провели абсолютну вагову категорію на праву руку із призовим фондом, що стала кульмінаційною крапкою спортивного дійства. Кожен учасник показав високий технічний рівень, відмінну тактичну підготовку та жагу до перемоги. До трійки лідерів, які здобули переконливу перемогу у абсолютній категорії, увійшли:

  • Олександр Ільницький, спортсмен з Львівської області (І місце);
  • Олег Михайленко, представник Дніпропетровської області (ІІ місце);
  • Ігор Пасєка, спортсмен з Тернопільської області (ІІІ місце).

У загальнокомандному заліку найкращий результат серед дорослих продемонструвала команда Полтавської області, на другому місці опинилися спортсмени Львівської області, а третю призову сходинку підкорили спортсмени Житомирської області.

Серед молоді переможцями змагань стали спортсмени Львівської області, срібні нагороди престижних змагань вибороли представники Житомирської області, бронзові нагороди – у спортсменів Харківської області.

До трійки лідерів Чемпіонату України з армреслінгу серед ветеранів увійшли:

  • команда Житомирської області - І місце;
  • команда Київської області – ІІ місце;
  • команда Полтавської області – ІІІ місце.

Усі переможці та призери змагань нагороджені Почесними грамотами та золотими, срібними і бронзовими медалями.

Вітаємо срібного призера Володимира Литвина з перемогою на Чемпіонаті України з армреслінгу серед молоді, дорослих та ветеранів! Пишаємося та зичимо нових вагомих здобутків!

Нагадаємо, нещодавно студентка політехніки Валерія Конюхова стала дворазовою чемпіонкою України з пауерліфтингу серед дівчат, спортсменки політехніки стали бронзовими призерками Чемпіонату України з футзалу серед жінок, студент ФФКС Владислав Шавиро здобув срібну медаль Міжнародного чемпіонату Баден – Вюртембергу з тхеквондо, а викладачка політехніки Оксана Гордієнко стала чемпіонкою України з класичного жиму лежачи.

Раніше студент політехніки Ален Маргарян став золотим призером Відкритого чемпіонату Полтавської області з кікбоксингу ISKA, спортсмени політехніки стали золотими призерами Чемпіонату України з гирьового спорту серед юніорів та дорослих, а черлідерки політехніки стали золотими призерками XIX Чемпіонату України серед дорослих, юніорів та юніорок.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»