2023-04-04

Студентка політехніки Валерія Конюхова стала дворазовою чемпіонкою України з пауерліфтингу серед дівчат

Студентка факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Валерія Конюхова вдруге поспіль стала чемпіонкою України з пауерліфтингу серед дівчат, виборовши золоту нагороду на Чемпіонаті України з класичного пауерліфтингу у місті Львові. Спортсменка посіла перше місце серед дівчат у ваговій категорії до 43 кг та вперше виконала норматив кандидата у майстри спорту України, набравши за підсумком трьох вправ 227, 5 кг.

Студентка політехніки Валерія Конюхова стала дворазовою чемпіонкою України з пауерліфтингу серед дівчат

Упродовж 1 – 12 квітня 2023 року в Універсальному манежі комплексної навчально-спортивної бази Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського проходять змагання Чемпіонату України 2023 року з класичного пауерліфтингу серед усіх вікових груп та Чемпіонату України з класичного пауерліфтингу серед студентів закладів вищої освіти. У престижному спортивному турнірі беруть участь понад 400 атлетів, що представляють столицю та вісімнадцять областей нашої країни. Під час видовищних виступів юнаки та дівчата, юніори та юніорки, досвідчені спортсмени з різних куточків нашої країни демонструють відмінну фізичну форму, високий рівень підготовки та напружену боротьбу за перемогу. За підсумками Чемпіонату України серед дорослих кращі спортсмени увійдуть до складу національної збірної команди України та представлятимуть нашу державу на Чемпіонатах світу та Європи 2023 року з класичного пауерліфтингу, які відбудуться 11–17 червня на Мальті та 4–9 грудня 2023 року в Естонії.

Студентка групи 101 – ФР спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія» факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», чемпіонка України з пауерліфтингу серед дівчат, золота призерка Чемпіонату Полтавської області з класичного жиму Валерія Конюхова виборола золоту нагороду на Чемпіонаті України з пауерліфтингу, посівши перше місце серед дівчат у ваговій категорії до 43 кг. Спортсменка присіла з 80 кг, витиснула лежачи штангу вагою 42, 5 кг та взяла станову тягу 105 кг. У підсумку змагань студентка Полтавської політехніки вперше виконала норматив кандидата у майстри спорту України, набравши за сумою трьох вправ 227,5 кг. Переконлива перемога спортсменки Валерії Конюхової стала путівкою на Чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед дівчат, що відбудеться упродовж 1 – 7 травня 2023 року в Данії.

Тренує спортивно обдаровану першокурсницю суддя Національної категорії, досвідчена тренерка вищої категорії, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, абсолютна переможниця Чемпіонату Полтавської області з класичного жиму, срібна призерка Чемпіонату Європи з паерліфтингу,  чемпіонка світу з класичного жиму лежачи, заступниця декана факультету фізичної культури та спорту, старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Гордієнко, яка стала наставницею для цілої генерації професійних спортсменів. Нагадаємо, раніше її вихованка Дарія Головко стала чемпіонкою України та абсолютною бронзовою чемпіонкою з пауерліфтингу за формулою IPF серед юніорок.

«Пишаюся вагомими здобутками нашої спортсменки, завдяки її наполегливості, тривалим щоденним тренуванням дана перемога стала можливою! Результат, продемонстрований Валерією на таких престижних змаганнях, справедливо оцінений суддями та заслуговує на золоту нагороду. Ця медаль не тільки поповнить скарбничку особистих досягнень студентки, а й стане символічним вираженням ще однієї серйозної перемоги на шляху до підкорення нових вершин спортивного Олімпу.

За такими яскравими перемогами – міцний характер, чітко поставлена життєва ціль, безмежне терпіння та прагнення ставати кращою в обраному спорті. Переконана, що попереду у Валерії – ще чимало перемог, вагомих спортивних звершень та почесних нагород. Головне, не зупинятися на досягнутому, наполегливо тренуватися і йти до поставленої перед собою мети», - прокоментувала Оксана Гордієнко.

Вітаємо чемпіонку та її наставницю з перемогою на Чемпіонаті України з класичного пауерліфтингу! Пишаємося та зичимо нових вагомих здобутків!

Нагадаємо, нещодавно викладачка політехніки Оксана Гордієнко стала чемпіонкою України з класичного жиму лежачи, студент політехніки Ален Маргарян став золотим призером Відкритого чемпіонату Полтавської області з кікбоксингу ISKA, спортсмени політехніки стали золотими призерами Чемпіонату України з гирьового спорту серед юніорів та дорослих, а черлідерки політехніки стали золотими призерками XIX Чемпіонату України серед дорослих, юніорів та юніорок.

Раніше команда політехніки стала чемпіонкою XVIII Універсіади Полтавщини з баскетболу, команди політехніки перемогли на Всеукраїнських змаганнях зі спортивного більярду «Вільна піраміда», а студентка ФФКС Валерія Конюхова стала чемпіонкою України з пауерліфтингу серед дівчат.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»