2023-02-23

Студентка ФФКС Валерія Конюхова стала чемпіонкою України з пауерліфтингу серед дівчат

Студентка факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Валерія Конюхова виборола золоту нагороду на Чемпіонаті України з пауерліфтингу, що проходив у місті Коломия. Спортсменка посіла перше місце серед дівчат у ваговій категорії до 43 кг, набравши за підсумком трьох вправ 247, 5 кг.

Студентка ФФКС Валерія Конюхова стала чемпіонкою України з пауерліфтингу серед дівчат

Упродовж 13 – 18 лютого 2023 року у місті Коломия Івано – Франківської області проходили змагання Чемпіонату України з пауерліфтингу серед всіх вікових категорій. Під час видовищних виступів юнаки та дівчата, юніори та юніорки, досвідчені спортсмени з різних куточків нашої країни продемонстрували відмінну фізичну форму, високий рівень підготовки та напружену боротьбу за перемогу.

Студентка групи 101 – ФР факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», золота призерка Чемпіонату Полтавської області з класичного жиму Валерія Конюхова виборола золоту нагороду на Чемпіонаті України з пауерліфтингу, посівши перше місце серед дівчат у ваговій категорії до 43 кг. Спортсменка присіла з 95 кг, витиснула лежачи штангу вагою 45 кг та взяла станову тягу 107,5 кг. У підсумку змагань студентка Полтавської політехніки здобула переконливу перемогу, набравши 247,5 кг, що перевищило результат її суперниці Христина Уляник у 245 кг.

Тренує спортивно обдаровану першокурсницю суддя Національної категорії, досвідчена тренерка вищої категорії, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, абсолютна переможниця Чемпіонату Полтавської області з класичного жиму, срібна призерка Чемпіонату Європи з паерліфтингу,  чемпіонка світу з класичного жиму лежачи, заступниця декана факультету фізичної культури та спорту, старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Гордієнко, яка стала наставницею для цілої генерації професійних спортсменів. Нагадаємо, на цих змаганнях її вихованка Дарія Головко стала чемпіонкою України та абсолютною бронзовою чемпіонкою з пауерліфтингу за формулою IPF серед юніорок.

«Пишаюся вагомими здобутками спортсменок секції з пауерліфтингу Полтавської політехніки! Студентки продемонстрували відмінні результати та справедливо вибороли високі нагороди на престижних змаганнях. Рекорд України в становій тязі тепер належить Валерії, 107, 5 кг для вагової категорії до 43 кг серед дівчат – серйозне особисте досягнення нашої спортсменки.

За такими яскравими перемогами – тривалі щоденні тренування, безмежне терпіння та прагнення ставати кращими в обраному спорті. Дівчата, не зупиняйтеся на досягнутому та підкорюйте нові спортивні вершини. Ви – найкращі!», - прокоментувала Оксана Гордієнко.

Вітаємо чемпіонку та її наставницю з перемогою на Чемпіонаті України з пауерліфтингу! Пишаємося та зичимо нових вагомих здобутків!

Раніше у політехніці відбулися змагання Відкритого чемпіонату Полтавської області з гирьового спорту, викладачка і студенти політехніки перемогли на Чемпіонаті Полтавської області з класичного жиму, у політехніці відбулись змагання Кубку Полтави з кікбоксингу ІСКА «TATAMI STYLE IN POLTAVA».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»