2023-03-15

Викладачка політехніки Оксана Гордієнко стала чемпіонкою України з класичного жиму лежачи

Майстер спорту України міжнародного класу, тренерка з пауерліфтингу, старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Гордієнко стала чемпіонкою України з класичного жиму лежачи. Спортсменка здобула золоту нагороду змагань у ваговій категорії до 57 кг.

Викладачка політехніки Оксана Гордієнко стала чемпіонкою України з класичного жиму лежачи

Упродовж 8 – 16 березня у мальовничому місті Кам’янець – Подільський тривають змагання Чемпіонату України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи серед спортсменів усіх вікових груп. Масштабну спортивну подію відкрили міський голова Михайло Посітко, завідувач Департаменту гуманітарної політики Кам’янець – Подільської міської ради Дмитро Назаренко та президент Федерації пауерліфтингу України Сіражутдін Базаєв, які побажали досвідченим учасникам життєвої наснаги, ентузіазму та успіхів у подоланні нових сходинок спортивного Олімпу. Головним суддею змагань виступила генеральний секретар Федерації пауерліфтингу України Тетяна Мельник. 

Понад 300 спортсменів з 18 областей нашої країни продемонстрували відмінну фізичну форму, високі результати щоденних тренувань та позмагалися за місце у національній збірній команді України на Чемпіонаті Європи, що проходитиме в серпні 2023 року у Франції. Професійні спортсменки з Полтавщини також успішно виступили на змаганнях, здобувши комплект почесних нагород та ставши кращими серед суперниць.

Майстер спорту України міжнародного класу, тренерка з пауерліфтингу, старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Гордієнко стала чемпіонкою України з класичного жиму лежачи, показавши максимальний результат – 77, 5 кг. Спортсменка виборола золоту медаль серед жінок М1 у ваговій категорії до 57 кг та представлятиме нашу країну на міжнародних змаганнях у Франції.

За словами чемпіонки Оксани Гордієнко, наполегливі щоденні тренування, успішні виступи на змаганнях різного рівня постійно мотивують працювати над собою, ставати кращою в обраному спорті, не зупинятися на досягнутих спортивних вершинах, загартовують характер: «Власними перемогами завдячую насамперед надсучасній спортивній базі Полтавської політехніки, створеним в університеті комфортним умовах для повноцінного розвитку професійного і любительського спорту, та своїм вихованцям, адже, як тренерка і наставниця, маю власним прикладом надихати студентську молодь тренувати сталеву силу волі, вперто долати будь – які перешкоди на шляху до поставлених амбітних цілей і перемагати. Щиро радію, що високими особистісними досягненнями спільно з цілою плеядою молодих, спортивно обдарованих «зірочок» вкотре підтверджую лідерські позиції Полтавської політехніки як одного з кращих університетів на спортивній мапі Полтавщини».

Варто відзначити, що вихованці тренерки неодноразово ставали переможцями і призерами Всеукраїнських, міжнародних змагань, Чемпіонатів України, Європи та світу з класичного пауерліфтингу. Зокрема, нещодавно під наставництвом Оксани Гордієнко студентка політехніки Дарія Головко стала чемпіонкою України та абсолютною бронзовою чемпіонкою з пауерліфтингу за формулою IPF серед юніорок, а студентка ФФКС Валерія Конюхова стала чемпіонкою України з пауерліфтингу серед дівчат.

 Раніше викладачка і студенти політехніки перемогли на Чемпіонаті Полтавської області з класичного жиму, викладачка політехніки Оксана Гордієнко здобула срібну медаль Чемпіонату Європи з пауерліфтингу та стала чемпіонкою світу з класичного жиму лежачи.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»