2023-08-09

Студенти-спортсмени стали мультимедалістами Чемпіонату світу-2023 з параплавання

Студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – Олексій Вірченко, Денис Остапченко, Юрій Шенгур вибороли повні комплекти нагород, а Едуард Городянин увійшов до п’ятірки кращих на Чемпіонаті світу з параплавання, що відбувся у Манчестері.

Студенти-спортсмени стали мультимедалістами Чемпіонату світу-2023 з параплавання

На базі Центру водних видів спорту у британському місті Манчестері (Manchester Aquatics Centre) завершилися змагання Чемпіонату світу з паралімпійського плавання. На престижному спортивному турнірі за першість змагалися 538 спортсменів із 67 країн світу.

У складі національної збірної команди черговою перемогою відзначився студент групи 301-ФС факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», майстер спорту України міжнародного класу з плавання Олексій Вірченко, який виборов ще одну золоту медаль. Спортсмен став кращим на дистанції 50 метрів вільним стилем у класі S13 (серед спортсменів із порушенням зору)

У скарбничку нагород національної збірної золотих, срібних та бронзових медалей також додали:

Денис Остапченко, студент Навчально-наукового інституту нафти і газу – 4 золоті медалі. Спортсмен виборов першість на відстані 50 метрів на спині в класі S3 із результатом 45,95 секунди. Також плавець ставав найкращим на дистанціях 50, 100 та 200 метрів вільним стилем.

Юрій Шенгур, студент Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права – 2 срібні та 1 бронзова медаль. Юнак став срібним призером на дистанції 100 метрів на спині (клас S7).

Студент факультету фізичної культури та спорту Едуард Городянин також результативно виступив, увійшовши до п’ятірки найкращих спортсменів на дистанції 100 метрів на спині.

Цей турнір став першим і одним із головних етапів для кваліфікації на Паралімпіаду-2024 у Парижі.

Вітаємо, пишаємося та щиро зичимо призерам нових вагомих досягнень на спортивному Олімпі!

Нагадаємо, Олексій Вірченко став золотим призером Чемпіонату світу з паралімпійського плавання на дистанції 100 метрів батерфляєм та виборов бронзову нагороду Чемпіонату, здолавши дистанцію 100 метрів вільним стилем, а також став найкращим у змішаній естафеті. У травні студенти стали абсолютними чемпіонами Кубку України з параплавання.

Нещодавно студент Максим Овчаренко повернувся з Китаю з титулом чемпіона світу з настільного тенісу, а викладачка Полтавської політехніки Оксана Гордієнко стала срібною призеркою Чемпіонату Європи з класичного жиму лежачи.


Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»