2023-08-04

Спортсмен Олексій Вірченко виборов золоту нагороду Чемпіонату світу з паралімпійського плавання, ставши найкращим у змішаній естафеті

Студент групи 301-ФС факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», майстер спорту України міжнародного класу з плавання Олексій Вірченко став золотим призером Чемпіонату світу з паралімпійського плавання, ставши найкращим у змішаній естафеті.

Спортсмен Олексій Вірченко виборов золоту нагороду Чемпіонату світу з паралімпійського плавання, ставши найкращим у змішаній естафеті

На базі Центру водних видів спорту у британському місті Манчестері – Manchester Aquatics Centre тривають змагання Чемпіонату світу з паралімпійського плавання, де за першість змагаються 538 спортсменів із 67 країн світу.

У складі національної збірної продовжує успішно виступати студент групи 301-ФС факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», майстер спорту України міжнародного класу з плавання Олексій Вірченко, який виборов золоту медаль у змішаній естафеті. Спортсмен разом з Катериною Ткачук, Олексієм Фединою, та Анною Стеценко успішно подолав відстань 4Х100 метрів за 4.25.78 хв, встановивши світовий рекорд України на Чемпіонаті світу з паралімпійського плавання.

Нагадаємо, Чемпіонат світу з паралімпійського плавання стане найважливішим етапом у здобутті ліцензій на Паралімпіаду-2024.

Вітаємо, пишаємося та щиро зичимо чемпіону нових спортивних досягнень!

Раніше Олексій Вірченко став золотим призером Чемпіонату світу з паралімпійського плавання на дистанції 100 метрів батерфляєм та виборов бронзову нагороду Чемпіонату, здолавши дистанцію 100 метрів вільним стилем.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»