2023-07-31

Студент ФФКС Олексій Вірченко став золотим призером Чемпіонату світу з паралімпійського плавання

Студент групи 301-ФС факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олексій Вірченко став чемпіоном світу з паралімпійського плавання, показавши відмінні результати на дистанції 100 метрів батерфляєм.

Студент ФФКС Олексій Вірченко став золотим призером Чемпіонату світу з паралімпійського плавання

31 липня 2023 року в місті Манчестері розпочалися змагання Чемпіонату світу з паралімпійського плавання, які триватимуть до 6 серпня. Національну збірну команду України представляють 42 досвідчених спортсмени, які вже в перший день змагань вибороли п’ять почесних нагород – 2 золоті, 2 срібні та 1 бронзову медалі.

У складі національної збірної успішно виступив студент групи 301-ФС факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олексій Вірченко, який змагався за першість на дистанції 100 метрів батерфляєм. Спортсмен став чемпіоном світу у класі S13 (серед спортсменів із порушеннями зору), подолавши дистанцію за 55,25 секунди.

Вітаємо чемпіона та його тренерів Галину Бойко і Іллю Калайду з результативним стартом! Пишаємося та зичимо нових феєричних перемог на спортивному Олімпі!

Раніше студент ФФКС Максим Овчаренко здобув повний комплект нагород Чемпіонату світу з настільного тенісу, спортсменки Полтавської політехніки стали золотими призерками Кубку України з пляжного футболу серед жіночих команд ЗВО.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»