2023-09-03

Викладач кафедри фізичного виховання став володарем Кубку України з карате

Викладач кафедри фізичного виховання Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», майстер спорту України з карате Олександр Косяк посів перше місце на змаганнях Кубку України з карате серед дорослих у командному ката серед чоловіків. Українська федерація карате нагородила ректора Володимира Онищенка Подякою за сприяння у розвитку молодіжного спорту, популяризацію здорового способу життя і підтримку регіонального осередку федерації карате.

Викладач кафедри фізичного виховання став володарем Кубку України з карате

Протягом 2-3 вересня у Полтаві за підтримки Української федерації карате відбулись змагання Кубку України з карате серед дорослих. Позмагатись за звання найкращих приїхало близько 80 учасників з 10 регіонів країни та 27 клубів.

На церемонію відкриття змагань запросили представників Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – ректора, професора Володимира Онищенка, декана факультету фізичної культури та спорту Ліну Рибалко.

Ректора Полтавської політехніки, керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільника обласного осередку Української федерації учнівського спорту, професора Володимира Онищенка нагороджено Подякою за сприяння у розвитку студентського та учнівського спорту на Полтавщині, особисте всебічне сприяння та активну участь у популяризації здорового способу життя і підтримку федерації карате у Полтавській області.

«Цими вихідними Полтава приймала справжнє свято спорту – Кубок України з карате серед дорослих!

Два дні поспіль найкращі спортсмени країни, які володіють цим бойовим мистецтвом, змагались за нагороди і титули. Яскраві виступи, запекла, але шляхетна боротьба, вир емоцій!

Дякую легендарному полтавському тренеру – заслуженому працівнику фізичної культури та спорту України Миколі Богодистому за запрошення на урочисту церемонію відкриття змагань і нагородження перших переможців.

Пишаюсь, що чемпіони обирають Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і для здобуття вищої освіти, і для професійної реалізації. Ми сприяємо розвитку різних видів спорту і маємо певні досягнення у підтримці спортсменів, які займаються цим філософським видом спорту, адже карате – це про постійне самовдосконалення, цілеспрямованість і шлях до істини.

Щиро дякую організаторам змагань – Українській федерації карате і клубу «Wado Kai» за відзнаку як ректору найспортивнішого університету області, де ведеться потужна підготовка професійних спортсменів і викладачі власним прикладом показують успішний шлях у спорті, і як очільнику студентського і учнівського спортивного руху Полтавщини!

Наші спортсмени – гордість України! Завдяки їм наш прапор гордо піднімається над п'єдесталом переможців у всьому світі! Дякуємо захисникам за можливість продовжувати розвиток спортивних рухів! Разом до Перемоги!» – привітав ректор Володимир Онищенко.

Тріумфатором змагань у командному ката серед чоловіків став майстер спорту України з карате, викладач кафедри фізичного виховання Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олександр Косяк.

Вітаємо та зичимо нових сходжень на спортивному Олімпі!

Нещодавно студент ФФКС Нікіта Соловей став чемпіоном Європи з військово-спортивних багатоборств, студентка політехніки Вероніка Гречана стала однією з найсильніших армреслерок світу серед юніорів, а спортсменки політехніки стали призерками Чемпіонату світу з пауерліфтингу серед юніорів та юніорок, юнаків та дівчат.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»