2021-08-28

Випускник політехніки Іван Май виграв бронзову медаль на Паралімпійських іграх

Тенісист Іван Май, випускник спеціальності 017 «Фізична культура і спорт», став призером змагань, принісши Україні першу медаль на Паралімпіаді в Токіо з настільного тенісу.

Випускник політехніки Іван Май виграв бронзову медаль на Паралімпійських іграх

Спортсмен Іван Май – майстер спорту України міжнародного класу з настільного тенісу, Срібний призер чемпіонату світу-2017 у командному розряді і бронзовий призер ЧС-2018 у особистому розряді по класу 8, Срібний призер Чемпіонату України-2019 серед звичайних спортсменів в особистому та командному розрядах. Тричі ставав чемпіоном Європи в командному розряді. Спортсмен виборов путівку на Паралімпійські ігри в Токіо після перемоги на кваліфікаційному турнірі у Словенії у червні цього року.

28 серпня Іван Май у півфіналі змагався із австралійцем Ма Лінем, поступившись з рахунком 1:3. У програмі настільного тенісу немає бронзового фіналу, тому рахунок був вирішальним.

«Ще одна спортивна зірка – випускник Полтавської політехніки Іван Май здобув важливу перемогу і бронзову медаль на Паралімпійських іграх в Токіо!

Пишаюсь, що спостерігав початок спортивної кар’єри тоді ще дуже здібного першокурсника. Від першої гри до систематичних тренувань. І багато разів мав чудову нагоду грати як у парі, так і по різні боки столу. Вищий пілотаж і спортивна професійність у настільному тенісі.

Титулований спортсмен – дуже скромна особистість і великий трудівник. За час навчання в нашому університеті він здобув чимало перемог на європейських змаганнях, не кажучи вже про всеукраїнські, і випускався уже майстром спорту України міжнародного класу, членом параолімпійської збірної України з настільного тенісу і чемпіоном світу 2019 року!

Надзвичайно радію, що студенти і випускники Полтавської політехніки продовжують досягати успіхів і прославляють Полтавщину!» – привітав керівник відокремленого підрозділу ВГО «Спортивна студентська спілка України» у Полтавській області, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Минулого року Президент України Володимир Зеленський нагородив випускника, тенісиста Івана Мая і студента Олексія Вірченка – чемпіона з плавання, стипендіями для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів.

На Паралімпіаді в Токіо студент 2 курсу факультету фізичної культури та спорту Олексій Вірченко виборов срібну медаль з плавання.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»