2021-08-25

Студент політехніки виборов срібну медаль на Паралімпійських іграх

Плавець Олексій Вірченко, студент 2 курсу факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, виборов срібну медаль на Літніх Паралімпійських іграх у Токіо.

Студент політехніки виборов срібну медаль на Паралімпійських іграх

25 серпня Олексій Вірченко фінішував другим з результатом (56.30 секунди) у запливі на 100 метрів у стилі батерфляй, поступившись лише білорусові Ігарю Бокі. Суперник встановив паралімпійський рекорд, пропливши дистанцію за 53.80 секунд.

«Надзвичайно пишаюсь нашим студентом, який гідно представляє Україну! Мої щирі вітання і велика повага до спортсмена! Його ім’я вже займає почесний рядок у великій історії українського спорту. Такі особистості – це позитивна мотивація для наступних поколінь і приклад для кожного з нас. Бажаю нових сходжень на вершину п’єдесталу і успіхів!» – привітав керівник відокремленого підрозділу ВГО «Спортивна студентська спілка України» у Полтавській області, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

«Пишаємося спортивними досягнення Олексія Вірченка, як і кожного студента факультету фізичної культури та спорту. Його жага до перемоги увінчалася високим досягненням. В університеті створено комфортні умови не лише для навчання, а й спортивного вдосконалення студентів. Запорукою цьому є студентські спортивні секції з 22 видів спорту, однією з яких є секція з плавання. Ми всіляко сприяємо і заохочуємо розвиток студентів у спорті високих досягнень», – прокоментувала в.о. декана факультету фізичної культури і спорту, професор Ліна Рибалко.

Наш студент випередив на фініші узбекистанця Іслама Асланова і завоював для України п’яту медаль на Паралімпійських Іграх-2021 у плаванні.

«Розділяю цю безмежну радість з батьками Олексія, його тренерами з Полтавського регіонального центру «Інваспорт» на чолі з Олександром Верещакою. З такими амбасадорами Полтави шириться світом спортивна студентська слава України!» – додала Лариса Онищук, в.о. завідувача кафедри фізичної культури та спорту, куратор групи 201-ФС, в якій навчається чемпіон.

Цього року під час Генеральної Асамблеї Спортивної студентської спілки України очільника Полтавської політехніки нагороджено за розвиток студентського спорту у Полтавській області.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»