2023-09-11

У політехніці пройшов Відкритий міський турнір з кікбоксингу WAKO, присвячений Дню фізичної культури та спорту

До Дня фізичної культури та спорту на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Відкритий турнір міста Полтави з кікбоксингу WAKO. Молоді спортсмени з десяти клубів показали свою майстерність та позмагалися за першість у турнірі.

У політехніці пройшов Відкритий міський турнір з кікбоксингу WAKO, присвячений Дню фізичної культури та спорту

9 вересня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли змагання Відкритого турніру міста Полтави з кікбоксингу WAKO, присвячений Дню фізичної культури та спорту.

Спортивний захід організовано за всебічної підтримки ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія  Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільника обласного осередку Української федерації учнівського спорту, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка, студента університету, призером Європейських університетських ігор 2022 року Президента федерації кікбоксингу WAKO у Полтавській області Ентоні Джіркінса та видатного випускника університету – дворазового чемпіона світу, чемпіона Європейських ігор 2023 року, повного кавалера Ордену «За заслуги»з тайського боксу Олега Приймачова.

Турнір розпочався з традиційного рівняння на Державний Прапор під звуки Гімну України та вшанування Хвилиною мовчання захисників і мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни на території України.

На відкритті змагань ректор університету Володимир Онищенко привітав присутніх з професійним святом – Днем фізичної культури та спорту,  відзначив досягнення колективу факультету фізичної культури та спорту, спортивних секцій, які діють на базі університету, високий рівень співпраці зі спортивними організаціями.

«Як сказав Президент України напередодні професійного свята спортсменів і тренерів, усі українці повинні займатись спортом! Маємо бути у формі, загартовані і показувати нашу незламність!

Радію, що Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» є справжнім осередком спортивного життя Полтавщини, популяризації здорового способу життя і центром молодіжних спортивних рухів!

Безмежна вдячність захисникам за можливість проводити такі заходи і поєднувати спортивну підготовку з патріотичним вихованням. Жоден захід в університеті не відбувається без Хвилини мовчання для вшанування полеглих і без подяк Збройним Силам України!

Дякую тренерам за те, що виховуєте талановитих спортсменів, дякую учасникам за жагу до перемоги, дякую популяризаторам спорту! Сила – у єдності! Слава Україні!» – зазначив ректор Полтавської політехніки.

У змаганнях взяли участь спортсмени спортивних клубів «Легіон» (Полтава), «Євроклуб» (Лубни), «Боєць» (Кременчук), «Бастіон» (Харків), «Клуб» (Миргород), «Онікс» (Полтава), «Гепард» (Полтава), «Тестудо» (Полтава), «Молода гордість» (Полтава).

Ринг був оточений виром емоцій, глядачі захоплено вболівали за учасників, а спортсмени наполегливо боролись за першість.

За результатами змагань у командному заліку переможцями турніру стали:

  • I місце – «Євроклуб» (місто Лубни);
  • II місце – «СК Боєць» (місто Кременчук);
  • III місце – «Легіон» (місто Полтава).

Нагадаємо, до Дня фізичної культури і спорту Президент України поспілкувався і нагородив студентів Полтавської політехніки, а науковці і студентки Полтавської політехніки отримали нагороди від ОВА.

 

Нещодавно у політехніці відкрили Центр хореографічного мистецтва.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія  Кондратюка»