2023-09-02

Першокурсники зустрілись з кураторами і познайомились з освітньою інфраструктурою університету

Керівники структурних підрозділів університету, науковці і куратори у перший день нового навчального року зустріли першокурсників Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Студенти дізналися про особливості організації навчального процесу, отримали заліковки, індивідуальні плани та поспілкувалися з викладачами.

Першокурсники зустрілись з кураторами і познайомились з освітньою інфраструктурою університету

1 вересня першокурсники Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели перші академічні години в університеті. Студенти познайомилися з освітньою інфраструктурою класичного університету, особливостями організації навчального процесу та системою оцінювання.

Нещодавно ректор Володимир Онищенко привітав першокурсників, зарахованих на бюджет.

У неформальній атмосфері молодь зустрілася з директорами та деканами навчально-наукових інститутів та факультетів університету, познайомилася з завідувачами та представниками кафедр, ознайомилася з матеріально-технічною базою свого структурного підрозділу.

Особливу увагу студентів звертали на безпекову інфраструктуру – розташування бомбосховищ, якими оснащено кожен корпус університету, алгоритм дій під час повітряної тривоги і у разі надзвичайних ситуацій.

За словами студентів першого курсу бакалаврату, перш за все, університет вражає масштабом. Велика територія Полтавської політехніки захоплює і приваблює, а облаштування університету відповідає рівню європейських закладів вищої освіти. Також молодь відзначила цікаві особливості навчального процесу в університеті.

«Для мене неочікуваним стало те, як відрізняється вища освіта від середньої та фахової. Особливий інтерес викликала 100-бальна система оцінювання. Також мене зацікавили особливості графіку навчання. На відміну від коледжу, де пари щодня починаються о 09:00, в університеті навчання може початися як о 8:30, так і о 13:30», – поділився першокурсник ННІ інформаційних технологій та робототехніки, випускник Полтавського політехнічного фахового коледжу.

Під час зустрічі студенти також познайомилися з одногрупниками.

Напередодні абітурієнти розповіли, чому обрали Полтавську політехніку.

Нагадаємо, Полтавська політехніка стала найпопулярнішим полтавським університетом серед вступників, а до 15 вересня у політехніці триває додатковий прийом заяв для вступу на бакалаврат.

Раніше ректор політехніки презентував проміжні результати вступної кампанії на серпневій конференції педагогічних працівників Полтавської громади. Також у День знань привітали нову групу вихованців Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку «Mr. Leader».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»