2023-08-03

Полтавська політехніка стала найпопулярнішим полтавським університетом серед вступників

За даними інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA» склався рейтинг найпопулярніших закладів вищої освіти України за кількістю заяв від абітурієнтів. Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» посів 32 позицію і є найпопулярнішим закладом вищої освіти Полтавської області серед вступників.

Полтавська політехніка стала найпопулярнішим полтавським університетом серед вступників

Інформаційний ресурс «Освіта.Ua» оприлюднив список 100 найпопулярніших закладів вищої освіти України за кількістю заяв від абітурієнтів. У рейтингу враховані всі заяви від вступників на навчання для здобуття кваліфікаційних рівнів бакалавра та магістра на базі повної загальної середньої освіти за всіма формами навчання станом на 1 серпня 2023 року.

У топ-100 найпопулярніших серед вступників закладів вищої освіти Полтавська політехніка посіла 32-ге місце і стала найпопулярнішим полтавським університетом серед вступників, лідером вступної кампанії. Приймальна комісія отримала майже 5500 електронних заяв на базі повної загальної середньої освіти і понад 700 – на базі освітнього ступеня «молодший спеціаліст»/«фаховий молодший бакалавр».

«Рейтинги і конкуренція надихнули поміркувати про більш високі цілі. Учора оприлюднили рейтинг популярності університетів серед вступників і я відзначив про себе, що «полтавський» – це знак якості і звучить престижно!

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» повертає зацікавленість молоді до навчання у Полтаві! Ми просуваємо позитивний освітній бренд!

Серед закладів вищої освіти поза столицею, Львівщиною і Харківщиною, входимо до топ-15 найпопулярніших!

Вибір абітурієнтів підтверджує такі ж високі позиції Полтавської політехніки у інтегрованому рейтингу кращих університетів України!

Запрошуємо на навчання для здобуття ступенів бакалавра та магістра, а також продовжувати освіту на вищому освітньо-науковому рівні!», прокоментував ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко.

Полтавська політехніка є беззаперечним лідером області та зі значним відривом посідає 1 місце серед закладів вищої освіти Полтавщини, які увійшли до рейтингу:

 

Заклад вищої освіти

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

32

Полтавський державний аграрний університет

75

Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка

85

 

Загалом до закладів вищої освіти подано понад 1 млн 140 тисяч заяв від вступників, у тому числі 720 792 заяв подали абітурієнти, які вступають на основі повної загальної середньої освіти (11 класів) для здобуття рівнів бакалавра та медичного магістра за всіма формами навчання.

Лідерами за кількістю заяв від абітурієнтів, які вступають на основі повної загальної середньої освіти, є два львівські заклади вищої освіти: Національний університет «Львівська політехніка», Львівський національний університет імені Івана Франка. Наступні три місця посіли столичні виші: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національний авіаційний університет.

Нагадаємо, у Полтавській політехніці розпочався важливий етап вступної кампанії – стартувала подача електронних заяв для вступу до магістратури на основі дипломів бакалавра, спеціаліста та магістра.

Раніше Полтавська політехніка підтвердила своє лідерство серед закладів вищої освіти Полтавщини, посівши перше місце серед університетів області згідно з консолідованим рейтингом закладів вищої освіти України 2023 року.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»