2023-09-27

У ревіталізованому університетському парку відкрили OPEN SPACE аудиторії

У рамках другого етапу дендрологічної ревіталізації території, втілюючи концепт благоустрою внутрішнього подвір’я, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» створив дві унікальні сезонні аудиторії – OPEN SPACE простір. За підтримки Полтавської міськради та МОМ політехніка отримала грант від уряду Японії на реалізацію проєкту. Ректор Володимир Онищенко, народні депутати України-члени Наглядової ради університету та почесні гості урочисто відкрили нові освітні локації

У ревіталізованому університетському парку відкрили OPEN SPACE аудиторії

22 вересня на території Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулось відкриття сучасних багатофункціональних локацій – аудиторій просто неба, які будуть діяти як відкриті простори. Нова поліфункціональна локація стане майданчиком не лише для освітнього процесу, а й для соціального гуртування, психологічного й емоційного розвантаження, сприяння інтеграції вимушених переселенців.

 

 

Проєкт аудиторій просто неба розроблений фахівцями університету у рамках реалізації другої черги стратегії дендрологічної ревіталізації території Полтавської політехніки, створеної в рамках концепту благоустрою внутрішнього подвір’я університету. Реалізація проєкту протягом кількох місяців стала можливою завдяки тому, що Полтавська політехніка отримала грант від Уряду Японії на загальну суму 1,4 млн гривень, який був профінансований Міжнародною організацією з міграції.

Нові сезонні аудиторії будуть активно впроваджуватися в навчальний процес, використовуватися для проведення різноманітних івентів, воркшопів, спортивних заходів, а також як рекреаційна зона для відпочинку, надання необхідної психологічної підтримки та допомоги людям, які постраждали від російської збройної агресії.

Офіційне відкриття OPEN SPACE локації відбулось з символічним перерізанням стрічки, до якого долучилися ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, Митрополит Полтавський і Кременчуцький Федір, а також народні депутати України-члени Наглядової ради університету: Максим Ткаченко, Олексій Устенко та Андрій Боблях.

«Як університет, який увійшов до рейтингу найкращих європейських університетів, і заклад вищої освіти, який гордо носить титул найекологічнішого у світовому рейтингу університетських кампусів, ми продовжуємо модернізацію своєї території.

Це дуже класний приклад імплементації європейського підходу забезпечення якості освіти, де широко використовуються локації освітнього простору на свіжому повітрі, а також інноваційного підходу у подоланні наслідків, спричинених війною.

Унікальний проєкт ми реалізували у рамках другого етапу дендрологічної ревіталізації території, втілюючи концепт благоустрою внутрішнього подвір’я Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Наш проєкт, розроблений старшим викладачем кафедри містобудування та архітектури Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Павлом Васильєвим, підтриманий Полтавською міською радою, отримав грант від уряду Японії у розмірі 36 тисяч доларів.

OPEN SPACE простір – це сезонна аудиторія для різних видів навчальних та наукових заходів, яка у вільний час може слугувати глядацькою залою для спортивних заходів, зоною відпочинку та проведення різних івентів, воркшопів та рекреаційних заходів.

Невимушена атмосфера, європейський принцип, вільний простір, свіже повітря, нові ідеї – це освітні умови майбутнього!

Щиро дякую команді Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і партнерам за успішну реалізацію нового цікавого проєкту! Полтавська політехніка – сучасний університет, який формує візію майбутнього», – привітав з новим успішним етапом розвитку матеріально-технічної бази університету ректор, професор Володимир Онищенко.

Почесні гості не лише побачили, як відбуваються заняття, а й самі випробували інтер'єр, поспілкувались зі студентами.

«Нова сучасна локація – це приклад європейського просторового рішення. Там популярне використання вулиці для створення освітнього простору. Як тільки роботи по облаштуванню почали підходити до завершення, студенти та викладачі почали цікавитися новими аудиторіями, тестувати вуличні меблі», – розповів викладач Павло Васильєв.

Аудиторії просто неба слугуватимуть для проведення майстер-класів, різноманітних заходів з фінансової та цифрової грамотності, арттерапії, пізнавальних філологічних екскурсів, цікавих творчих зустрічей, психологічного розвантаження, фізичної та ерготерапії для внутрішньо переміщених осіб та навчальних занять для студентів Полтавської політехніки. Ця локація стане творчою лабораторією та уможливить реалізацію арт-проєкту «Майстерня талантів» з образотворчого мистецтва та художньої кераміки. А головне, що аудиторії за своїми функціональними можливостями можуть працювати паралельно не заважаючи одна одній.

Гості відкриття високо оцінили націленість проєкту на підтримку вимушених переселенців – надання їм соціально-психологічної допомоги, сприяння розвитку й вдосконалення їх професійних компетенцій та сприяння успішній інтеграції ВПО у Полтавську громаду.

«Вкотре перебуваючи на території Полтавської політехніки відзначу, що я дуже гордий бути тут. Дякую за запрошення, за можливість зустрітися з нашим майбутнім поколінням – студентами, які, завдячуючи ЗСУ, залишаються в Україні навчаються й здобувають освіту такого рівня, як в Полтавській політехніці.

Хочу відзначити, що нові проєкти тут втілюються не за півроку-рік, а кожного місяця. І сьогодні ми відкривали два класних open-air класи, де будуть навчатися студенти, ними зможуть скористатися і ВПО. І вже ми маємо домовленість з ректором університету, професором Володимиром Онищенком зробити зустрічі для релокованого бізнесу, щоб підтримати підприємців, які сьогодні, на жаль, вимушено знаходяться на Полтавщині. Ми хочемо дати їм реалізувати свої проєкти, стартапи саме на Полтавщині. І саме ці локації будуть найбільш вдалим місцем для  проведення таких зустрічей з представниками релокованого бізнесу. Дуже дякуємо Полтавській політехніці!», – прокоментував Максим Ткаченко. член Наглядової ради університету, народний депутат України, перший заступник Голови комітету з питань прав людини, деокупації і реінтеграції тимчасово окупованих територій в Донецькій, Луганській областях і Автономній Республіці Крим, міста Севастополь, національних меншин і міжнаціональних відносин та координатор підкомітету з питань прав і свобод осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, та внутрішньо переміщених осіб та підкомітету з питань тимчасово окупованих територій України.

Ректор університету провів кампус-тур, під час якого гості університету ознайомилися з ще однією нещодавно відкритою локацієюНавчально-науковим полігоном «Буровий майданчик», який дасть можливість здійснювати якісну практичну підготовку студентів нафтогазових спеціальностей та вивчати виробничі процеси у реальних умовах.

Раніше на базі університету відбувся воркшоп «Розвиток дошкілля Полтавщини», а Міжнародний день студентського спорту відзначили запальною руханкою і спортивними майстер-класами.

Нагадуємо, Полтавська політехніка увійшла до рейтингу найкращих європейських університетів.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»