2022-03-14

NAWA допомагає евакуйованим українським студентам і науковцям

Національне агентство з питань академічних обмінів (NAWA) разом із Національним науковим центром (NCN), Міністерством освіти і науки та Міністерством охорони здоров’я Республіки Польща докладає всіх зусиль, щоб забезпечити максимально комфортні умови для студентів, аспірантів і науковців, евакуйованих з України.

NAWA допомагає евакуйованим українським студентам і науковцям

З метою підтримки студентів і докторантів, які евакуюються до Польщі з України, NAWA запускає інформаційні канали українською мовою в межах спеціального профілю NAWA Україна.

Для підтримки біженців NAWA запускає програму під назвою «Солідарні з Україною» (Solidarni z Ukrainą), у межах якої студенти та аспіранти матимуть можливість навчатися в Польщі, проводити роботу, пов’язану з підготовкою докторської дисертації або брати участь у інших формах навчання (мовних або підготовчих курсах) у період з березня по вересень 2022 року. Крім звільнення від плати за навчання, учасникам виплачуватиметься стипендія. Початок програми заплановано на 15 березня 2022 року.

Національний науковий центр (NCN) також працює над запуском спеціальної програми підтримки вчених з України, спрямованої на продовження досліджень у Польщі. Програма розрахована на українських науковців, які в результаті російської агресії вимушені переїхати до Польщі. NCN фінансуватиме річне перебування в польських наукових і дослідницьких осередках.

Національне агентство з питань академічних обмінів (NAWA) разом із Національним науковим центром (NCN), Міністерством освіти і науки та Міністерством охорони здоров’я Республіки Польща докладає всіх зусиль, щоб забезпечити максимально комфортні умови для студентів, аспірантів і науковців.

Необхідну інформацію щодо перетину кордону, перебування в Польщі, отримання медичної допомоги та подальших дій після перетину кордону можна знайти за посиланням.

Раніше, Міністерство освіти і науки України повідомило, що ЮНЕСКО підтримує Україну: команда готова надавати експертну допомогу для посилення системи дистанційної освіти.