2020-07-09

Новий очільник МОН зустрівся з ректорами провідних вишів

7 липня голова Ради ректорів вищих навчальних закладів Полтавського регіону, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко взяв участь у засіданні Ради ректорів Київського вузівського центру під головуванням Петра Кулікова та за участі т.в.о. Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Новий очільник МОН зустрівся з ректорами провідних вишів

У роботі засідання взяли участь члени Ради ректорів Київського вузівського центру, голови Ради ректорів ЗВО Одеси, Львова, Запоріжжя, Житомира, Дніпра та Полтави, заступник міністра МОН України Світлана Даниленко, Генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН України Олег Шаров, Голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак.

Головним питанням порядку денного стали особливості прийому і початку навчального року 2020/2021 в умовах пандемії. Особливу увагу приділили питанням забезпечення Державного замовлення та плану дій для закладів освіти в умовах продовження карантину. Також обговорили гострі та актуальні питання всіх закладів вищої освіти Київського регіону і України.

Сергій Шкарлет окреслив ключові завдання, які сьогодні стоять перед сферою вищої освіти, та запевнив учасників зустрічі, що жодне з порушених питань не залишиться без відповіді.

За результатами обговорення Рада прийняла рішення направити Міністерству освіти і науки України рекомендації щодо перегляду окремих алгоритмів вступної кампанії, відновлення фінансування в розмірах, які було затверджено Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», зокрема на підтримку наукових досліджень, на капітальні видатки закладів вищої освіти, внесення змін у формульному розподілі фінансування закладів вищої освіти.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»