2020-04-17

Наукова робота студента ННІАБ про велорух на перехрестях посіла перше місце на всеукраїнському конкурсі

Переможцем Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Будівництво та експлуатація автомобільних доріг» став студент ІІІ курсу ННІ архітектури та будівництва Богдан Костенко, який дослідив основні елементи організації велосипедного руху на перехрестях.

Наукова робота студента ННІАБ про велорух на перехрестях посіла перше місце на всеукраїнському конкурсі

За результатами рейтингового відбору, наукова робота студента групи 301-пБА ННІ архітектури та будівництва Богдана Костенка на тему «Способи організації велосипедного руху на перехрестях» здобула перемогу в ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Будівництво та експлуатація автомобільних доріг», який відбувся у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті. Автора нагороджено дипломом І ступеня.

«У науковій роботі обґрунтовано необхідність впровадження велосипедної інфраструктури у вулично-дорожню мережу населених пунктів. Проаналізувавши вітчизняний та закордонний досвід, студент визначив основні елементи організації велосипедного руху на перехрестях. На підставі аналізу нормативно-правової бази та реальних прикладів він знайшов найбільш доцільні прийоми організації різних типів перехресть велосипедних та автомобільних шляхів», – розповіла науковий керівник, кандидат технічних наук, доцент кафедри автомобільних доріг, геодезії, землеустрою та сільських будівель Національного університету імені Юрія Кондратюка Ліна Гасенко.

Вітаємо переможця та наукового керівника! Бажаємо успіхів і нових досягнень!

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»