2021-11-24

Освітня платформа CANactions запрошує на 14-й Конкурс молодих архітекторів/ок України 2022

Розпочався «14-й Конкурс молодих архітекторів/ок України 2022» – всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс, який проводиться щорічно з 2009 року і надає можливість отримати додаткову освіту, взяти участь у воркшопах за кордоном та потрапити на стажування до кращих архітектурних офісів України та Європи. До участі в Конкурсі запрошуються студенти та випускники архітектурних факультетів віком до 35 років включно, які на момент подачі проекту мають кваліфікаційний рівень не нижчий бакалавра.

Освітня платформа CANactions запрошує на 14-й Конкурс молодих архітекторів/ок України 2022

CANactions School разом з Dessau Institute of Architecture запустили «14-й Конкурс молодих архітекторів/ок України 2022» –  всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс, який проводиться щорічно з 2009 року. Переможці отримають можливість отримати додаткову освіту та взяти участь у воркшопах за кордоном. Цього року додали ще одну номінацію, у межах якої переможці зможуть потрапити на стажування до кращих архітектурних офісів України та Європи та знайти роботу мрії.

До участі в Конкурсі запрошуються студенти та випускники архітектурних факультетів українських закладів вищої освіти за фахом «Архітектор» віком до 35 років включно, які на момент подачі проекту мають кваліфікаційний рівень не нижчий бакалавра. Кожен учасник може надіслати необмежену кількість проєктів на будь-яку тематику. Внесок для участі відсутній.

Цього року Конкурсом передбачено дві окремі номінації: «ОСВІТА» та «РОБОТА». Перша номінація створена надати додаткові освітні можливості, друга — знайти роботу мрії, почавши зі стажування:

  • Переможці у номінації «ОСВІТА» отримають: безоплатне навчання на магістратурі в ХША, участь в одному з воркшопів або інших освітніх подіях 2022 року Brno University of Technology, публікацію проєкту на платформі ArchDaily, участь у складі команди EASA Ukraine у двотижневій Європейській Архітектурній Студентській Асамблеї «EASA 1:1» 2022 в місті Беїле-Херкулане (Румунія), подорож до Німеччини в офіс компанії JUNG в місті Шальксмюле (Зауерланд).
  • Переможці/ниці у номінації «РОБОТА» отримають: стажування в кращих архітектурних офісах України та Європи – ARCHITECTURAL PRESCRIPTION (Амстердам*), ZOTOV&CO (Київ), Drozdov&Partners (Харків),  Martin Duplantier Architectes (Париж), BURØ (Київ), TSEH Architectural Group (Київ), Guess Line Architects (Львів), AKZ (Київ).

Подавати заявку на участь у двох номінаціях одночасно не можна. Кінцевий термін прийому заявок – 20 квітня 2022, 18:00 EЕSТ. Нагородження переможців відбудеться 21 травня в рамках Міжнародного архітектурного фестивалю CANactions 2022.

КЛЮЧОВІ ДАТИ:

  • 15.11.2021 - Прийом заявок та проєктів.
  • 20.04.2022 - Кінцевий термін подачі проєктів (18:00 ЕЕТ).
  • 05.05.2022 - Оголошення 10-ки проєктів-фіналістів.
  • 9-13.05.2022 - Презентація проєктів-фіналістів.
  • 21.05.2022 - Церемонія нагородження в рамках Міжнародного архітектурного фестивалю CANactions 2022.

Детальна інформація та умови участі у Конкурсі на сайті ukr.canactions.com.

Конкурс молодих архітекторів України у був заснований у 2009 році CANactions разом із німецьким Інститутом архітектури (DIA). За роки існування Конкурсу, який став для українських архітекторів професійним «вікном у Європу», було отримано більше 1300 проєктів, з-поміж яких членами міжнародного журі було відібрано 139 проєктів-фіналістів. У результаті, більше 56 фіналістів Конкурсу отримали спеціальні відзнаки та нагороди від партнерів; 26 молодих архітекторів отримали змогу навчатися в магістратурі Інституту архітектури в DIA(Dessau) на пільгових умовах. Щороку преміальний фонд Конкурсу збільшується за рахунок залучення нових партнерів. Окрім DIA за роки існування Конкурсу ними стали EASA (Europe Architecture Students Assembly), ArchDaily, MLA+ (Make Life Amazing), London Architecture Festival, JUNG Ukraine, TU Brno, Харківська Школа Архітектури та ін.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»