2022-01-31

Освітян запрошують на Всеукраїнський онлайн-флешмоб до Дня безпечного інтернету

Викладачі мають можливість взяти участь у Всеукраїнському онлайн-флешмобі «Разом для найкращого Інтернету!», який відбудеться 8 лютого 2022 року. Під час події буде реєструватися рекорд України щодо виконання освітянами вправ у віртуальних кімнатах Google.

Освітян запрошують на Всеукраїнський онлайн-флешмоб до Дня безпечного інтернету

У межах флешмобу, який відбудеться 8 лютого 2022 року з 14:00 до 15:00, буде реєструватися рекорд України щодо виконання освітянами цифрових вправ у віртуальних класах Google for Education. Захід проводитиметься до Дня безпечного Інтернету в межах співпраці Google Україна та Міністерства освіти і науки України.

Під час заходу будуть презентовані можливості цифрових інструментів Google Workspace for Education та «Посібник із безпеки дітей в Інтернеті». Також учасники виконають вправи у віртуальних кімнатах, отримають рекомендації щодо обережності та відповідальності під час роботи в Інтернеті, дізнаються, як використати готові методичні рішення для формування навичок інформаційної безпеки, отримають підготовлений кейс для впровадження в освітній діяльності.

Завдання для учасників будуть опубліковані 8 лютого в Google Класах, до яких потрібно приєднатися з 11:00 до 14:00 Всесвітнього дня безпечного інтернету 2022 року. За підсумками флешмобу кожен учасник отримає цифровий бейдж.

Етапи підготовки закладів освіти:

  • До 6 лютого – визначення кількості учасників і заповнення реєстраційної форми від закладу;
  • З 1 до 7 лютого – ознайомлення з алгоритмом участі, тестування пристроїв та програмних засобів учасників;
  • Із 11:00 до 14:00 8 лютого – приєднання кожного учасника до відповідного Google Класу за посиланням-запрошенням зі сторінки з розподілом віртуальних кімнат;
  • Із 14:00 до 15:00 – перегляд трансляції прямого ефіру й виконання разом з освітянами України чотирьох вправ;
  • О 15:00 – завантаження електронного посібника та цифрового бейджа учасника флешмобу.

Усі інструкції та матеріали щодо участі у заході за посиланням. Для додаткових запитань чи уточнення деталей можна звернутися на електронну адресу sb@cfcbigideas.com.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»