2020-09-17

Першокурсники починають свій шлях у спортивному студентському русі

Студенти-першокурсники факультету фізичної культури та спорту починають навчання зі спортивного тижня – тривають заходи до професійних спортивних свят. Факультет запрошує до спортивних активностей усіх студентів політехніки!

Першокурсники починають свій шлях у спортивному студентському русі

У вересні традиційно відзначається кілька спортивних подій – День фізичної культури та спорту України (цьогоріч припав на 12 вересня), Міжнародний день студентського спорту (20 вересня), а ще – річниця створення факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». В університеті організовуються спортивні заходи і міні-змагання, присвячені цим подіям і розвитку студентського спортивного руху.

16 вересня відбулися сеанс одночасної гри у шахи, змагання з пляжного волейболу серед команд гуртожитків і легкоатлетичний забіг для першокурсників факультету фізичної культури та спорту університету.

За словами  в.о. завідувача кафедри фізичного виховання Тетяни Синиці, такі заходи планують провести для всіх першокурсників: «З перших днів навчання будемо залучати студентів до участі в спортивних секціях, адже важливо прищепити сучасній молоді розуміння важливості заняття спортом. Незважаючи на те, що для першокурсників триває лише другий день навчання, вони заявили про себе як цілеспрямовані, ініціативні особистості».

Участь у змаганнях з пляжного волейболу серед мешканців гуртожитків взяли чотири команди. До суддівської колегії увійшли досвідчені гравці та студенти-старшокурсники.

«Цього разу ми ускладнили турнір, залучивши до участі і хлопців, і дівчат. Такі заходи проводимо щорічно, з метою активізації рухової активності, популяризації занять спортом серед студентської молоді. Твердо переконані – потужна спортивна інфраструктура університету та наполегливі амбітні студенти, численні перемоги на чемпіонатах і змаганнях формують спортивний потенціал нашого університету. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб створити сприятливі умови для виховання майбутніх чемпіонів», – підкреслив старший викладач кафедри фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Андріан Остапов.

Легкоатлети змагались у  парку «Перемога». У легкоатлетичному забігу на дистанцію 500 метрів переможцями стали студенти групи 102 ГС – Роман Потапенко, Антон Трушкін, Богдан   Балановський, Дана Соломіна та Даря Фелоненко.

Факультет фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» - наймолодший структурний підрозділ університету, де готують високваліфікованих спортивних тренерів, фахівців з фізичної  реабілітації та ерготерапевтів, вчителів фізичної культури. Серед випускників факультету – чемпіони світу та України, якими пишається університет і Полтавщина!

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»