2021-07-12

Першокурсники військової кафедри пройшли атестацію

На військовому полігоні відбулась атестація курсантів кафедри військової підготовки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Відповідно до програми підготовки офіцерів запасу, першокурсники виконували вправи: початкові стрільби з автомата з місця по нерухомих цілях і метання ручної оборонної гранати.

Першокурсники військової кафедри пройшли атестацію

Військову підготовку проходять не лише студенти політехніки, а й інших закладів вищої освіти – студенти 2-5 курсів з Полтави та інших міст, а також громадяни України, які мають диплом не нижче освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» та бажають отримати військове звання офіцера запасу.

Підготовка студентів за програмою офіцерів запасу відбувається протягом 2-х років за трьома військово-обліковими спеціальностями:

«Бойове застосування змішаних з'єднань, військових частин і підрозділів зв'язку»;

«Організація фельд’єгерсько-поштового зв’язку»;

«Експлуатація та ремонт наземної апаратури радіозв'язку різної потужності».

«Вивчення курсу первинної військово-професійної підготовки студентами, які проходять військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу на кафедрі військової підготовки Полтавської політехніки, передбачає проведення комплексних практичних занять і виконання вправ – стрільб зі стрілецької зброї та метання гранат. Дякуємо 179-му об`єднаному навчально-тренувальному центру військ зв'язку Збройних Сил України та військовослужбовцям центру за традиційно високий рівень організації та забезпечення дотримання статутних вимог поводження зі зброєю під час проведення атестаційних занять», – прокоментував кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри військової підготовки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», полковник запасу Микола Бороздін.

96 курсантів виконували вправи початкових стрільб з автомата (вправа КС, 1.01.1,1 «Стрільба з місця по нерухомих цілях») і початкову вправу з метання навчально-імітаційної гранати (вправа КС.4Д6ДД «Метання ручної оборонної гранати з місця в пішому порядку»).

25 курсантів впорались на відмінно, а найкращими у виконанні вправ стали студенти політехніки: п’ятеро студентів ННІ інформаційних технологій та робототехніки – В.В. Бойко, Є.В. Олепір, Т.М. Лазарчук, О.С. Литвиненко, В.С. Роєнко, студент ННІ нафти і газу – Я.Є. Рудковський, факультету фізичної культури та спорту – О.М. Купріян, ННІ фінансів, економіки та менеджменту – А.О. Терещенко.

Незабаром відбудуться комплексні практичні заняття для випускного курсу і складання присяги, а військова кафедра Полтавської політехніки готова прийняти на навчання нових охочих пройти військовий вишкіл і озброїтись знаннями військової справи.

Минулого року 87 випускникам кафедри військової підготовки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» урочисто вручили офіцерські погони.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»