2020-12-03

Випускникам кафедри військової підготовки урочисто вручили офіцерські погони

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися урочистості з нагоди 90-річчя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та напередодні Дня Збройних Сил України – випускникам кафедри військової підготовки університету присвоїли офіцерські звання і вручили погони.

Випускникам кафедри військової підготовки урочисто вручили офіцерські погони

На урочистості завітали поважні гості – військовий комісар Полтавського обласного центру комплектування та соціальної підтримки, учасник бойових дій, полковник Дмитро Губський, заступник військового комісара Полтавського обласного центру комплектування та соціальної підтримки, учасник бойових дій, підполковник Едуард Бородай та військовий комісар Полтавського міського центру комплектування та соціальної підтримки, учасник бойових дій, полковник Олександр Турченко.

«Панове офіцери, в ювілейний для нашого університету рік щиро вітаю з знаменною подією – завершенням навчання на кафедрі військової підготовки та отриманням первинного військового звання «молодший лейтенант запасу»!

Екзаменаційна комісія високо оцінила знання, уміння і навички 87 випускників. Лави захисників України поповнилися молодими офіцерами.

В Україні будується нова армія добре підготовлена та озброєна, але справжня сила українського війська у нашому патріотичному дусі, нашій самовідданості та вірі в Перемогу!

У цей пам’ятний для вас день дозвольте побажати дотримуватися мудрих настанов, порад та використовувати отримані знання у мирних цілях та прагненнях! Святий обов’язок українського офіцера – захищати територіальну цілісність та суверенітет нашої держави, оберігати мир. Щиро зичу міцного здоров’я, успіхів у навчанні, професійній діяльності, бути патріотами та гордо носити звання офіцера та випускника нашої кафедри!» – привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор, підполковник запасу Володимир Онищенко та висловив слова щирої подяки за активну участь, постійну підтримку у наданні науково-методичної та практичної допомоги у підготовці курсантів кафедри військової підготовки запрошеним гостям.

За сумлінну, бездоганну і плідну працю, високий рівень професійної майстерності, вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та з нагоди професійного свята – Дня Збройних сил України Почесною грамотою виконавчого комітету Полтавської міської ради відзначили кандидата технічних наук, доцента, завідувача кафедри військової підготовки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», полковника запасу Миколу Бороздіна.

На переконання заступника військового комісара Полтавського обласного центру комплектування та соціальної підтримки, учасника бойових дій, підполковника Едуарда Бородая, офіцерські ряди Збройних Сил України поповнилися патріотично налаштованою молоддю, за якою потенціал та стратегічний резерв української армії.

«Полтавська політехніка славиться випускниками – професіоналами справи, що нерідко визначають багатовекторність діяльності держави на десятиліття, тож бажаю впевненості в собі, крокувати в ногу з часом та залишатися цікавим перспективним закладом вищої освіти, потужним інноваційним центром Полтавського регіону та України», – побажав Едуард Бородай.

До урочистих привітань з нагоди професійного свята приєдналися військовий комісар Полтавського обласного центру комплектування та соціальної підтримки, учасник бойових дій, полковник Дмитро Губський та військовий комісар Полтавського міського центру комплектування та соціальної підтримки, учасник бойових дій, полковник Олександр Турченко, побажавши присутнім успіхів, життєвого оптимізму та наснаги.

Слова вдячності за надану можливість здобути теоретичні та практичні навички високого рівня, навчатися військовій справі від імені усього офіцерського складу кафедри військової підготовки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловив студент Навчально – наукового інституту інформаційних технологій та механотроніки, випускник кафедри Денис Гричук.

Світлу пам’ять загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятної стели загиблим викладачам і студентам у Другій світовій війні, меморіальної дошки загиблим випускнику університету Дмитру Коряку та студенту третього курсу Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Максиму Хітайлову.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – єдиний заклад вищої освіти регіону, де студенти мають можливість пройти військову підготовку за програмою офіцерів запасу та, паралельно з основною спеціальністю, здобути військову спеціальність і отримати офіцерське звання.

Випускники кафедри військової підготовки, вдало поєднуючи протягом двох років засвоєння освітньої програми з оволодінням військовою справою, продемонстрували глибокі знання, вміння та практичні навички під час складання державних іспитів.

Відповідно до Наказу Міністра оборони України від 13 жовтня 2020 року №520 87 випускникам кафедри військової підготовки університету присвоєно первинне звання «молодший лейтенант запасу». Почесну місію оголошення наказу виконав полковник запасу, завідувач кафедри військової підготовки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», полковник запасу Микола Бороздін.

За високі досягнення у навчанні з військової підготовки грамотами Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» нагородили:

студентку факультету фізичної культури та спорту – Яну Сірапутську;

cтудентку Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою – Олену Єфіменко;

студентів Навчально-наукового інституту інформаційних технологій і механотроніки – Дениса Гричука, Юрія Дація, Романа Сталинського, Максима Тітова та Андрія Остапова;

студентів Навчально-наукового інституту нафти і газу – Максима Гуцеля, Олексія Кандзюбу, Віталія Суботу, Віктора Шинкаренка та Сергія Шинкаренка;

студентку Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту – Мар’яну Бондарчук;

випускників кафедри військової підготовки – Миколу Бакулея, Аліну Дяченко, Костянтина Євтушенка, Дарину Малаканову, Аліну Микитас, Нелю Нор, Валерія Продайводу, Олександра Рєзніка, Інну Сизу, Дениса Ситніка та Анну Шунько.

Вокальні подарунки підготували Заслужена артистка України, директорка центру культури та студентської творчості університету Олена Білокінь та студентка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ілона Новікова.

Варто відзначити – кількість дівчат та юнаків, бажаючих пройти військову підготовку з кожним роком зростає.

Минулого року присвоєння офіцерського звання «молодший лейтенант запасу» випускники кафедри військової підготовки святкували у день презентації нового статусу університету і стали першими випускниками військової кафедри політехніки.

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»