2020-10-22

Першокурсниця перемогла на обласному чемпіонаті з веслування і стала призеркою чемпіонату України

Студентка факультету фізичної культури та спорту Національного університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Марина Пеха стала чемпіонкою Полтавської області та призеркою чемпіонату України «OCTOBER OPEN» з веслування на човнах «Дракон».

Першокурсниця перемогла на обласному чемпіонаті з веслування і стала призеркою чемпіонату України

Студентка групи 102 -ГС спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Марина Пеха виборола першість на чемпіонаті Полтавської області з веслування на човнах «Дракон», що відбувся 14 жовтня у місті Полтава. Організувала чемпіонат Полтавська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Спартак».

Змагання проводилися серед юнаків та дівчат метрів у трьох категоріях:

  • 13 – 14 років;
  • 15 – 18 років;
  • відкритий (open) клас – дорослі.

Спортсменка також стала призеркою чемпіонату України «OCTOBER OPEN» з веслування на човнах «Дракон», що проходив 16 – 17 жовтня у Києві.

Професіонали долали дистанції 12 000 метрів, аматори мали змогу випробувати власні сили на дистанції 6 000 метрів. Головним суддею змагань виступив президент федерації України з веслування на човнах «Дракон», суддя міжнародної категорії Валерій Моргун.

«Марина - активна, ініціативна студентка, що вже на першому курсі університету має I дорослий розряд з греблі на байдарках і каное, з веслування на човнах «Дракон». Наша чемпіонка власною перемогою поповнила скарбничку спортивних нагород студентів спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка. Адже в університеті створені всі умови для розвитку фізичних здібностей студентів - розвинена спортивна інфраструктура, висококваліфікований викладацький склад, хороші тренери»,- прокоментувала доктор педагогічних наук, завідувачка кафедри фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ліна Рибалко.

Студенти політехніки неодноразово виборювали срібні та бронзові медалі на Чемпіонатах України з веслування.

Науково-педагогічний та студентський колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вітає спортсменку! Бажаємо успіхів, невичерпної життєвої енергії та нових спортивних перемог!

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»