2023-11-03

«Політехніка має талант»: на головній сцені університету відбулося унікальне мистецьке дійство

На головній сцені Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулося гранд-шоу – у рамках проєкту «Політехніка має талант» свої феєричні виступи дарували студенти навчально-наукових інститутів та факультетів, а також відокремлених структурних підрозділів Полтавської політехніки – Полтавського фахового коледжу нафти і газу та Миргородського фахового коледжу імені Миколи Гоголя. Виступи талантів політехніки оцінювало високопрофесійне журі.

«Політехніка має талант»: на головній сцені університету відбулося унікальне мистецьке дійство

31 жовтня на головній сцені Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» успішно відбувся гала-концерт унікального мистецького проєкту «Політехніка має талант». Власними творчими обдаруваннями з глядачами поділилися творчі, харизматичні та натхненні студенти. Виступи креативних колективів та соло-виконавців зривали шквал бурхливих оплесків, якими публіка охоче підтримувала учасників мегадрайвового талант-шоу.

 

 

Виступи креативних молодих людей оцінювало високопрофесійне журі, до складу якого увійшли: ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», заслужений працівник освіти України,  доктор економічних наук,  професор Володимир Онищенко,  художня  керівниця  студії  спортивно – бального  танцю «Акцент» Палацу дитячої та юнацької творчості,  заслужений працівник освіти України Олена Рагуліна, президент Студентського парламенту університету Валерій Левченко та голова профспілкового комітету студентів та аспірантів Олександр Дроботя.

Ведучим свята талантів, молодості та краси став керівник Центру культури і студентської творчості Гліб Кудряшов, а генеральним продюсером проєкту «Політехніка має талант» виступив фахівець Центру культури і студентської творчості  Ярослав Передерій.

Святкове дійство яскравим танцювальним номером відкрили лауреати міжнародних танцювальних конкурсів і фестивалів Анастасія Онищенко, Софія Онищенко, Олекса Щур-Дунець та Станіслав Соломон.

Чуттєву вокальну композицію «Твої очі» присутнім подарував поет,  виконавець, автор поетичної збірки «Твій листопад», творець  низки  авторських ліричних пісень, студент спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки Олександр Строй. Глибоко філософську мініатюру презентував студентський театр «Carpe Diem» Полтавської політехніки, у творчому репертуарі якого вже три благодійних вистави на підтримку Збройних Сил України. Поза конкурсом талановиті актори порадували шанувальників театрального мистецтва новими мистецькими здобутками, художня керівниця – студентка другого курсу спеціальності 014 Середня освіта  факультету філології, психології та педагогіки Анна Мороз.

Під час конкурсної програми переможців визначали у чотирьох основних номінаціях «Вокальне мистецтво», «Хореографічне мистецтво», «Інструментальне мистецтво» та «Декламація», журі також передбачило вручення спеціальних відзнак для окремих категорій учасників. За перемогу змагалося 26 учасників, кожен з яких вже став переможцем, виступивши на головній сцені одного з кращих класичних університетів країни.

Запальні хореографічні виступи глядачам подарували танцівники – першокурсниця спеціальності 024 Хореографія Ірина Телегіна та гурт «Феєрія», Віталій Волошин та його хіп-хоп колектив, Софія Сіренко, Єлизавета Сорокіна, гурт «Шоу-Денс», колектив студенток Миргородського фахового коледжу імені Миколи Гоголя. Витонченістю класичного балету вразила студентка двох спеціальностей – «Хореографія» та «Економічна кібернетика» Дар’я Шурдук.  

Прекрасним виконанням вокальних композицій відзначилися студентки Полтавської політехніки Софія Маркіна, Валерія Дурачевська, Діана Сорокіна, Анна Куварзіна, Аріна Іванова, Єва Онищенко, Владислава Самойленко, Олександра Моцак та студент-першокурсник Полтавського фахового коледжу нафти і газу Станіслав Дяченко.

Майстерність поетичної декламації продемонстрували учасниця літературної студії «До джерел», студентка факультету філології, психології та педагогіки Тетяна Рябіко та студентка Марія Крат.

За перемогу у номінації «Інструментальне мистецтво» змагалися студентка політехніки Єлизавета Корсун, майбутній фізичний реабілітолог, студент – четвертокурсник факультету фізичної культури та спорту Павло Явтушенко,  студенти Ростислав та Станіслав Єфименки та талановитий виконавець  Даніл Авакіян. 

Гумористичні мініатюри у перервах між виступами конкурсантів  присутнім подарувала учасниця Ліги сміху –  команда One Day.  

Під час церемонії відзначення та нагородження переможців ректор Полтавської політехніки, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко подякував талановитій студентській молоді університету за те, що, попри війну, вона живе, навчається та розвивається саме тут, в Полтавській політехніці.

«Я шалено гордий з того, що наша Полтавська політехніка дійсно має таланти! Ви – унікальні, класні та драйвові, пишаюся кожним з вас!

Висловлюю слова щирої вдячності за ці декілька сповнених неймовірними позитивними  емоціями годин!

Пам’ятаймо, якою нелегкою ціною дається нам з вами можливість наповнювати власне життя позитивом, гарним настроєм та яскравими спогадами. Щиро вдячні Збройним Силам України за те, що наше свято відбулося без повітряних тривог!

Щасливий, що, попри війну, наша студентська молодь, яка бачить себе в Україні, знаходить в собі сили виходити на сцену та демонструвати свої неймовірні таланти. Ви – найкращі! Слава студентам Полтавської політехніки! Слава Україні!» – привітав учасників очільник  провідного класичного університету.

8

Отриманими після низки яскравих конкурсних виступів  враженнями поділився голова профспілкового комітету студентів та аспірантів Олександр Дроботя: «Радію, що цей проєкт реалізувався на одному подиху – наскільки емоційно та круто це було! Слухаючи учасників, пригадав собі часи, коли не було війни, не було пандемії і ми збиралися, проводили концерти і насолоджувалися вашими талантами. Приємно бачити, що ви самі отримуєте задоволення від того, що робите, чим займаєтеся. Ви даруєте потужну енергетику, яка нас також заряджає, мотивує та надихає. Для нас ви – всі переможці, ви – найкращі, дякуємо вам!».

За словами президента  Студентського парламенту  університету Валерія Левченка, Полтавська політехніка справедливо може вважатися територією успіху для творчих та всебічно обдарованих особистостей.

У номінації «Вокальне мистецтво. Дебют» почесною відзнакою та дипломом нагороджено студентку Владиславу Самойленко. У цій номінації дипломами  також відзначені студент Полтавського фахового коледжу нафти і газу Станіслав Дяченко та студентка Полтавської політехніки Діана Сорокіна.

У номінації «Декламація» дипломом проєкту «Політехніка має талант»  нагороджено учасницю  літературної студії «До джерел» факультету філології, психології та педагогіки Тетяну Рябіко.

Перемогу в номінації «Хореографічне мистецтво. Соло» виборола студентка першого курсу спеціальності 017 Фізична культура та спорт факультету фізичної культури та спорту Єлизавета Сорокіна. Спеціальну відзнаку у цій номінації отримав творчий танцювальний дует Анастасії Неусмєхової та Андрія Крамнова.

Переможцем номінації «Хореографічне мистецтво. Колектив» став гурт «Шоу-Денс».

Переможцями номінації «Інструментальне мистецтво» стали неперевершені  Ростислав та Станіслав Єфіменки. 

Переможці  унікального мистецького проєкту «Політехніка має талант» отримали заслужені відзнаки та брендовані подарунки.

Нещодавно до Дня української писемності і мови у Полтавській політехніці відбулось засідання літературної студії «До джерел».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»