2023-10-27

До Дня української писемності і мови у Полтавській політехніці відбулось засідання літературної студії «До джерел»

До Дня української писемності і мови в Центрі ветеранського розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшла важлива мистецька та культурна подія – засідання літературної студії «До джерел». Майстри слова Полтавської політехніки – науковці і студенти презентували свою творчість та разом з однодумцями поринули у світ поезії сучасників.

До Дня української писемності і мови у Полтавській політехніці відбулось засідання літературної студії «До джерел»

24 жовтня у Центрі ветеранського розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» до Дня української писемності і мови відбулось традиційне засідання літературної студії Полтавської політехніки «До джерел», учасниками якого стали студенти, викладачі та співробітники університету.

«Відрадно, що навіть у такі смутні часи, традиційно напередодні Дня української писемності і мови гуртуємося довкруж поетичного слова. Адже слово – це теж зброя і надзвичайно важливо – у чиїх воно нині руках!», – привітала учасників очільниця літературної студії «До джерел», кандидатка філологічних наук, заступник декана факультету філології, психології та педагогіки Наталія Бондар.

Захід розпочався з чутливої патріотичної лірики учасника «Гадяцького сафарі», студента спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», художника, мислителя, поета Олександра Сиваша.

«Дійсно, життя змінюється. Деякі моменти слід переосмислювати в тому плані, що якщо ти залишаєшся на Землі значить ти для чогось тут потрібен. Тепер я намагаюся робити все – вчусь, творю, пишу, тільки для того, щоб визначитися для чого Бог дав мені життя.

Зараз я більше пишу про любов. Мене питають: «Як так сталося? Невже ви закохались». Так, я закохався, закохався в життя», – поділився Олександр Сиваш.

За словами автора поезія з'являється спонтанно, іноді неочікувано. Поет зазначив, що на творчість зазвичай впливають настрій та обставини. Під час написання власних віршів надихався поезією Шевченка.

Літературну композицію «Осінь» представила авторка, керівниця Центру по роботі з обдарованою молоддю Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ольга Сень.

Також свої поетичні доробки представили студенти спеціальності «Середня освіта» факультету філології, психології та педагогіки, членкині літературної студії «До джерел» – талановита режисерка аматорського театру «Carpe Diem» Анна Мороз, організаторки міських поетичних фестивалів Тетяна Рябіко та Ксенія Зелененька.

Душевну поезію, насичену емоціями та переживаннями, представила талановита науковиця, начальниця відділу організаційно-аналітичного забезпечення навчального процесу, докторка філософії, поетка Наталя Максюта. За словами авторки, лірика та римування допомагають впоратися з тугою та переживаннями, а також рятують у складні часи.

Авторські вірші про життя та наше сьогодення публіці представила очільниця літературної студії «До джерел» Наталія Бондар.

Свої поетичні твори, сповнені любов’ю до батьківщини та рідного краю, прочитав професор, завідувач кафедри автомобільних доріг, геодезії, землеустрою та сільських будівель ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Національного університету  «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», поет Григорій Шарий. Нагадаємо, раніше науковець Полтавської політехніки презентував власну поетичну збірку «Гарт».

Результати своєї творчої діяльності презентував керівник Центру культури і студентської творчості Полтавської політехніки, заступник декана філології, психології та педагогіки, член Міжнародної асоціації письменників і журналістів, кандидат наук із соціальних комунікацій філолог, краєзнавець, перекладач Гліб Кудряшов, який представив власні підстрочні переклади Гімну Республіки Бангладеш «Моя золота Бенгалія» та Гімну Індії.

Раніше у Центрі ветеранського розвитку Полтавської політехніки відбулася творча зустріч з Павлом Казаріним.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»