2020-07-14

Політехніка підписала Меморандум з Полтавським НДЕКЦ МВС України

14 липня між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в особі ректора Володимира Онищенка та Полтавським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України в особі директора Тараса Бойка підписано Меморандум про співпрацю та партнерство.

Політехніка підписала Меморандум з Полтавським НДЕКЦ МВС України

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – один з небагатьох провідних українських університетів, що уклав ряд угод про співпрацю та партнерство з органами Національної поліції України, Управлінням патрульної поліції у Полтавській області, органами виконавчої влади, місцевого самоврядування.

Для студентів та викладачів політехніки співпраця з Полтавським науково-дослідним  експертно-криміналістичним центром МВС України – це можливість підвищення рівня професійних знань експертів, залучення фахівців до освітнього процесу, проходження практики у структурних підрозділах центру, спільне проведення  наукових, сертифікаційних випробувань, підготовка монографій, навчальних посібників, словників, довідників.

«Підписання Меморандуму про співпрацю та співробітництво з Полтавським науково-дослідним  експертно-криміналістичним центром МВС України є продовженням активної взаємодії університету та наших партнерів  у багатьох  напрямках: формуванні кадрового потенціалу  за рахунок випускників університету, залученні наших фахівців до проведення різноманітних експертиз у галузі будівництва, автомобільного транспорту, досліджень економічного профілю, підвищення ефективності проведення  експертних і сертифікаційних випробувань, забезпечення взаємного обміну необхідною інформацією. Укладаючи цю угоду, ми демонструємо свою готовність посилювати цю співпрацю й надалі», – прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Підписання Меморандуму у сфері наукової, методичної, навчальної, інформаційної діяльності з питань протидії злочинності та забезпечення безпеки дорожнього руху відбулося з урахуванням   правових норм  Конституції України, законів України «Про судову експертизу» , «Про освіту», «Про вищу освіту» та інших законодавчо-нормативних  актів.

«Підписаний Меморандум є результатом консолідації зусиль по  створенню  механізмів,  спрямованих на  реалізацію ефективного використання  наявного технічного та технологічного потенціалу, встановлення довгострокових відносин між Національним університетом «Полтавська політехніка  імені Юрія Кондратюка»   та нашим Науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС. Це результат єдиного підходу у підвищенні якості підготовки фахівців відповідного напряму, створенні умов для реалізації інтелектуального потенціалу молоді. Пишаємося тим, що наша співпраця набуває дедалі масштабнішого характеру», – прокоментував  директор Полтавського  науково-дослідного  експертно-криміналістичного  центру МВС України Тарас Бойко.

Меморандумом передбачається проведення на базі Полтавського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України науково-методичних семінарів, круглих столів, конференцій та тренінгів. Фахівці центру проведуть кваліфіковані консультації та нададуть інформаційні висновки з актуальних і проблемних питань  проведення експертних досліджень будь-якого рівня складності.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»