2020-06-25

Політехніка підписала Меморандум з патрульною поліцією

24 червня між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в особі ректора Володимира Онищенка та Управлінням патрульної поліції в Полтавській області Департаменту патрульної поліції в особі начальника майора поліції Віталія Мельничука підписано Меморандум про співпрацю та партнерство.

Політехніка підписала Меморандум з патрульною поліцією

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став одним з перших закладів вищої освіти, який підписав ряд меморандумів про співпрацю з державними установами, органами виконавчої влади, Національної поліції України.

«Метою підписання Меморандуму про співробітництво та партнерство є продовження тривалої співпраці з поліцією області. Університет та Управління патрульної поліції в Полтавській області вже встигли провести кілька спільних заходів. Дуже приємно, що наші партнери завжди відгукуються на різноманітні ініціативи з нашого боку. Яскравим тому свідченням став велопробіг, присвячений Дню молоді -2020, у якому виявили бажання взяти участь близько 30 студентів та викладачів факультету фізичної культури та спорту, представників органів студентського самоврядування та профкому університету. Управління патрульної поліції надало учасникам відповідний супровід та підтримку – два службові екіпажі убезпечували нас під час дорожнього руху. Дякую за неймовірно високий професіоналізм, чітку організацію проведення спільного заходу, учасники велопробігу отримали позитивні враження, що залишаться в пам’яті надовго. Без належної підтримки нам навряд чи б це вдалося, на цьому не зупинимося, попереду ще безліч цікавих проєктів. І, безумовно, підписуючи сьогодні Меморандум про співпрацю та партнерство, ми закріплюємо своє бажання співпрацювати й надалі», – прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Відео підписання на YouTube-каналі «Полтавська політехніка»: https://www.youtube.com/watch?v=3FtxO3iSaAY&feature=youtu.be

Національний університет імені Юрія Кондратюка має кафедру військової підготовки та готує офіцерів запасу. У майбутньому випускники політехніки можуть стати співробітниками Національної поліції України, якщо оберуть пріоритетом службу в правоохоронних органах.

«Співпраця з Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувається постійно. Мені дуже приємно, що і громада міста, і заклади вищої освіти, високо оцінюють нашу щоденну працю. Професії поліцейського чи будівельника однаково почесні, адже вони виконують високу місію – служіння народу України та забезпечення його благополуччя. Запрошуємо студентів та викладачів для проходження практики в органах патрульної поліції міста та області. Вища освіта не обов’язкова, майте гаряче серце та холодну голову – ми чекаємо на вас», – прокоментував начальник Управління патрульної поліції в Полтавській області майор поліції Віталій Мельничук.

Колектив Управління патрульної поліції в Полтавській області Департаменту патрульної поліції відзначено Подякою ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за вагомий особистий внесок у справу забезпечення безпеки дорожнього руху, зразкове служіння українському народові, сумлінне ставлення екіпажів патрульної поліції до виконання своїх службових обов’язків та збереження життя і здоров’я учасників велопробігу, організованого Національним університетом імені Юрія Кондратюка. Подяку підписали ректор університету, професор Володимир Онищенко, президент студентського парламенту Олександр Литвиненко та голова студентського профспілкового комітету Олександр Дроботя.

Також адміністрація університету надіслала офіційного листа на адресу Департаменту патрульної поліції, де передала слова подяки від імені всього багатотисячного колективу університету.

«Щиро вдячні вам за співпрацю та високо цінуємо сумлінне ставлення поліцейських до виконання своїх службових обов’язків. Завдяки чіткій координації спільних дій вдалося досягти високого рівня проведення спортивно - оздоровчого заходу з дотриманням правил дорожнього руху. Висловлюємо сподівання на подальшу плідну співпрацю», – йдеться в листі.

Представники органів студентського самоврядування висловили особисту подяку начальнику Управління патрульної поліції в Полтавській області Департаменту патрульної поліції майору поліції Віталію Мельничуку за всебічну підтримку спортивного руху серед студентської молоді Полтавщини.

«Ми на власні очі переконалися, наскільки важлива злагоджена робота всього колективу, як життєво необхідно вчасно скоординувати дії по забезпеченню порядку та безпеки на дорозі. Підтримка нових партнерів університету, професіоналізм під час виконання службових обов’язків засвідчують готовність підтримувати подальші ініціативи», – розповів голова студентського профспілкового комітету Національного університету імені Юрія Кондратюка Олександр Дроботя.

Після підписання Меморандуму про співпрацю відбулася зустріч начальника Управління патрульної поліції в Полтавській області майора Віталія Мельничука зі студентами IV курсу спеціальності 274 «Автомобільний транспорт» та 193 «Геодезія та землеустрій» Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва.

«У продовження добрих традицій сьогоднішню зустріч вирішили провести у форматі «питання-відповідь». Нещодавно уклали угоду з кіберполіцією, а сьогодні засвідчили партнерство з Управлінням патрульної поліції. Цей перелік наразі будемо продовжувати», – закцентував увагу ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Майор Віталій Мельничук розповів студентам про перспективи та особливості служби у патрульній поліції, назвавши основні вимоги до претендентів: наявність середньої освіти, гарна фізична форма та бажання служити народові.

«Коло повноважень патрульної поліції не обмежується лише патрулюванням вулиць – це й виїзди на місця за фактом сімейно-побутових сварок, випадків дорожньо-транспортних пригод, ям і вибоїн на дорозі. У нашому Управлінні функціонує чимала кількість відділів, що виконують покладені на них завдання. На жаль, в основному до поліції звертаються тільки з негативом, вимогами знайти та покарати кривдників. Ми намагаємося зламати пануючі стереотипи та налагодити співпрацю з громадянами, установами та закладами освіти в позитивному ключі. У своїй роботі дотримуюсь головного принципу – краще, ніж вдома не буде ніде. Тому й намагаюся частіше зустрічатися зі студентською молоддю, розповідати про можливості, запрошувати на роботу», – пояснює Віталій Мельничук.

Серед основних питань, що хвилюють сучасну молодь – умови працевлаштування до лав Національної поліції України та патрульної поліції зокрема, наявність відповідної освіти, можливості поєднувати роботу й навчання, перспективи кар’єрного зростання. Студенти активно долучилися до дискусії та виявили інтерес до конструктивної розмови. На завершення зустрічі Володимир Онищенко та Віталій Мельничук побажали студентам успіхів у реалізації особистих мрій та професійних задумів.

Для студентів та викладачів політехніки співпраця з Управлінням патрульної поліції в Полтавській області – це можливість проходження практики, стажування, розвиток і закріплення фахових умінь та навичок. Меморандумом передбачається проведення на базі Департаменту патрульної поліції навчальних тренінгів та занять.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»