2020-12-17

Політехніка прикрасила Інститутську гору на честь свого ювілею

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» створив масштабний світловий об’єкт на будівлі гуртожитку. У підготовці був задіяний колектив ННІ архітектури, будівництва та землеустрою і дві бригади альпіністів.

Політехніка прикрасила Інститутську гору на честь свого ювілею

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко разом зі студентами презентував оновлення:

«Цей складний рік має завершитись позитивно. Ми даруємо джерело гарного настрою – святкові події і сюрпризи до ювілею політехніки, які відбуваються кожного дня. Своєю радістю ми хочемо поділитись з кожним полтавцем та гостем міста.

При підготовці спеціалісти врахували усі технічні вимоги і знайшли золоту середину між оригінальністю і надійністю.

Дякую фахівцям Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва і землеустрою!

Дві бригади професійних альпіністів на висоті десятого поверху монтували кріплення та літери.

Ці літери – дорогі серцю кожного викладача, студента і випускника.

Ювілей університету – історична, непересічна і яскрава подія.

Яскрава у всіх сенсах.

Ми милуємось красою Хрестовоздвиженського монастиря на Монастирській горі, Білою альтанкою на Івановій горі, тепер додаємо світла і на Інститутській горі.

На честь ювілею Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» даруємо Полтаві сяйво освітньої перлини!

Бережемо традиції, впроваджуємо інновації, досягаємо нових вершин!

Вітаємо з ювілеєм, Альма матер!»

Нова світлова вивіска змонтована на найвищій будівлі студмістечка. Висота літер складає 1,4 м. Проєкт створили науково-педагогічні працівники і співробітники політехніки.

Доцент кафедри архітектури будівель і містобудування Костянтин Трегубов створив візуалізацію. Креслення несучих металевих конструкцій розробив доцент кафедри конструкцій з металу, дерева і пластмас Геннадій Трусов. Професори Олександр Семко, завідувач кафедри архітектури та міського будівництва і Оксана Довженко (кафедра залізобетонних і кам’яних конструкцій та опору матеріалів), доценти Наталія Магас (кафедра архітектури та міського будівництва) і Расулула Ахмеднабієв (кафедра технології будівництва) перевірили технічний стан будівлі та конструкцій.

Доцент кафедри архітектури та міського будівництва, головний інженер проєкту – Олена Філоненко, головний інженер університету – Валерій Камарда, а також випускники політехніки – інженер І категорії експлуатаційно-технічного відділу Олександра Циганок, начальник відділу адміністративно-господарської частини Ігор Міщанін разом із залученими професіоналами – підприємцями Миколою Гаражею і Андрієм Болотіним координували роботи.

Вечірній краєвид Полтави відтепер доповнений світловим автографом одного з найстаріших та найшанованіших університетів Полтавщини!

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»