2024-04-23

Полтавська політехніка провела День відкритих дверей Digital Fest 2024 і запустила сторінку з питань вступу

Минулої суботи Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провів День відкритих дверей Digital Fest 2024. Майбутні вступники мали можливість визначитись з особистою освітньою та кар’єрною траєкторією, ознайомившись з широкими можливостями флагмана вищої освіти Полтавщини. Відвідавши сучасну базу та оцінивши можливості класичного університету, поспілкувавшись з керівниками структурних підрозділів, студентами, вступники детальніше дізналися про омріяні спеціальності.

Полтавська політехніка провела День відкритих дверей Digital Fest 2024 і запустила сторінку з питань вступу

20 квітня у рамках Дня відкритих дверей Digital Fest 2024 Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» презентував широкі освітні, наукові, мистецькі та спортивні можливості для здобуття професії і всебічного розвитку сотням вмотивованим майбутнім здобувачам вищої освіти.

На допомогу абітурієнтам університет відкрив на сайті окрему сторінку з питань вступу.

Разом з батьками, з друзями майбутні студенти занурилися в атмосферу класичного багатопрофільного університету, прогулятися затишними локаціями, побували в сучасних аудиторіях та лабораторіях різних навчально-наукових інститутів, факультетів, де навчаються креативні, амбітні та цілеспрямовані студенти, які вже сьогодні будують власну траєкторію успіху з потужною командою Полтавської політехніки.

Знайомство почалось ярмарки можливостей і продовжилось на головній сцені Полтавської політехніки, яка стала центром спілкування з майбутніми студентами та гостями університету.

Майбутні студенти отримали безліч корисної інформації та ознайомилися з понад 100 освітніми програмами і спеціальностями, представленими в університеті.

Після відеопрезентації про сьогодення Полтавської політехніки, очільник Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко та керівники структурних підрозділів привітали випускників закладів загальної середньої освіти, а також випускників коледжів та закладів професійно-технічної освіти міста Полтави та області.

«Сучасну учнівську молодь, яка вже за кілька років здійснюватиме відповідальну місію по відновленню та відбудові повоєнної України, та яка бачить себе в Україні, залишається і хоче вчитися на Батьківщині вітаємо у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»!

Дякуємо вам, що ви знайшли час і можливість завітати до нашого університету, подивитися, поспілкуватися. Вкотре повторюю – краще один раз наживо побачити, ніж багато разів чути про якість освітнього процесу, відмінну матеріально-технічну базу Полтавської політехніки.

Спільними зусиллями дбаємо про комфорт та безпеку для наших студентів, викладачів та співробітників. Якість та чесне лідерство з найкращими – це основний принцип діяльності нашої команди. Створюючи передумови для відкриття нових спеціальностей, дбаємо про тих, хто буде опановувати даний фах і надалі працювати на благо нашої країни.

Раді вітати в університеті, який веде за собою у світ науки і високих технологій, успішної кар'єри та креативу, у світ великих можливостей!

Бажаю успіхів цілеспрямованій молоді, яка прагне отримати якісну освіту у одному з найкращих українських університетів, обираючи для побудови успішного професійного майбутнього сучасний, багатопрофільний, класичний – Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»!

Разом наближаємо Перемогу!

Бажаю успіхів на НМТ! До зустрічі на посвяті у студенти! Слава Україні!» – прокоментував ректор, професор Володимир Онищенко.

У своєму виступі ректор акцентував увагу гостей на вагомих перевагах і досягненнях університету, який попри війну динамічно розвивається створюючи сучасні, європейські умови для якісного навчання студентів на інноваційному обладнанні у найкращих лабораторіях створених за підтримки бізнес-партнерів з дотриманням безпечних умов для навчання, широко представивши можливості та перспективи для особистісного та професійного розвитку, які університет відкриває для своїх студентів і випускників.

Зупинячись на унікальних технологічних можливостях, сучасному обладнанні, необхідному для навчання і формування висококваліфікованих фахівців у різних сферах – нафтогазовій промисловості, відновлюваній енергетиці, кібербезпеці, ІТ-фінансах, філології, журналістиці, практичній психології, дошкільній освіті, архітектурі, будівництві, образотворчому мистецтві, фізичній культурі, спорті, реабілітації тощо, ректор презентував діяльність і здобутки Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою, Навчально-наукового інституту нафти і газу, Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки, Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права, факультету філології, психології та педагогіки, факультету фізичної культури та спорту.

Крім того, Полтавська політехніка активно займається благодійною та культурною діяльністю – за період повномасштабного вторгнення освітній заклад зібрав та передав на потреби Збройних Сил України понад 1,2 млн гривень.

Зокрема, тільки в Полтавській політехніці функціонує унікальний буровий майданчик, відкрито більше десяти інноваційних лабораторій провідних світових брендів, діє перший в Україні на базі закладу вищої освіти Центр освіти і піклування про дітей дошкільного віку, а студенти можуть опановувати різні спеціальності, проводячи заняття в «аудиторіях просто неба».

Значну увагу університет також приділяє розширенню наукових горизонтів сучасної учнівської молоді – на базі успішно функціонує Музей науки Національного центру «Мала академія наук України».

Після діалогу у Центрі культури та студентської творчості продовжилось неформальне спілкування з абітурієнтами та їхніми батьками.

Науковці ННІ фінансів, економіки, управління та права, координаторка міжнародної діяльності університету – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу, координаторка зовнішніх комунікацій у Eurodoc, членкиня Експертної ради молодих учених Міністерства освіти і науки України Анна Павельєва і студентка спеціальності «Менеджмент» Марія Бовкун звернули окрему увагу абітурієнтів на можливості міжнародної академічної мобільності студентів Полтавської політехніки в університетах-партнерах. Лише за останній рік університет підписав ще 29 угод про співпрацю з 15 провідними європейськими університетами, а студенти політехніки стали першими українцями, які навчалися в університеті Гренландії.

Детальніше про спеціальності пропозиції та переваги навчання у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» розповіли декани, директори, гаранти освітніх програм й науково-педагогічні працівники навчально-наукових інститутів та факультетів університету під час зустрічей на тематичних локаціях. Абітурієнти та батьки отримали всі необхідні інформаційні матеріали та контакти приймальної комісії університету.

Команда Полтавської політехніки чекає на нові зустрічі у вересні у якості студентів класичного університету. Переконані, тут ви знайдете нових друзів, здобудете якісні знання, будете проводити змістовне дозвілля і насолоджуватися неповторним студентським життям!

Нагадаємо, факультет філології, психології та педагогіки відкрив набір на освітньо-професійну програму «Медіакомунікації», відкрита освітньо-професійна програма «Дизайн», а для вступників в магістратуру і аспірантуру відкриті курси підготовки до ЄВІ.

Нещодавно у політехніці відбувся Європейський тиждень сталої енергії: школярі Полтавської громади відвідали університет і дізнались про професії у сфері «зеленої» енергетикивдосконалили мовні навички під час інтерактивних майстер-класів на базі політехнікивідвідали майстер-клас з синхронного перекладу, а ліцеїсти протягом тижня подорожували світом професій у Полтавській політехніці.

Раніше науковці та стейкхолдери назвали екопрофесії майбутньогошколярі дізнались про професії майбутнього у сфері управління та права.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»