2024-02-03

Полтавські школярі вдосконалили мовні навички під час інтерактивних майстер-класів на базі політехніки

На базі факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» школярі КЗ «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №26 Полтавської міської ради Полтавської області» відвідали інтерактивний майстер-клас з англійської мови. Під час мовного івенту учні покращили власні мовні та когнітивні навички, продемонстрували гнучкість та креативність у різних видах інтелектуальних активностей.

Полтавські школярі вдосконалили мовні навички під час інтерактивних майстер-класів на базі політехніки

 Відповідно до укладених угод про науково – освітню співпрацю між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та закладами загальної середньої освіти Полтавської області, а також з метою розвитку здібностей обдарованих та талановитих школярів, поглиблення знань і вмінь учасників освітнього процесу з англійської мови на базі факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки систематично проводяться майстер-класи для цілеспрямованої, талановитої учнівської молоді освітніх закладів міста Полтави. Адже навчальний процес – це не тільки заняття в класі, а й унікальна можливість для школярів вдосконалити наявні практичні навички, отримати нові знання та позитивні враження поза межами школи.

Незабутній практичний досвід отримали учні 11-х класів Комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №26 Полтавської міської ради Полтавської області», які відвідали інтерактивний майстер – клас з англійської мови у Полтавській політехніці. Корисний науково – освітній івент для допитливих школярів провели старша викладачка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Юлія Гунченко та студенти спеціальності 014 Середня освіта Полтавської політехніки, які наголосили на унікальних можливостях для опанування майбутніми випускниками фаху викладача чи перекладача, реалізованих завдяки відмінній матеріально – технічній базі багатопрофільного класичного університету.

Майбутню інтелектуальну та професійну еліту нашої країни привітала декан факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева, яка відзначила, що володіння англійською мовою допомагає зміцнити ментальну гнучкість та покращити когнітивні навички, сприяючи розвитку творчого та аналітичного мислення учнівської молоді.

Під час мовного івенту студенти групи 201-ФО факультету філології, психології та педагогіки поспілкувалися з учнями Комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №26 Полтавської міської ради Полтавської області» та презентували власні авторські проєкти з англійської мови. Інтерактивне заняття складалося з чотирьох блоків, під час яких майбутні педагоги студіювали питання, пов’язані з лексикологією, лінгвостилістикою, когнітивною лінгвістикою та міжкультурною комунікацією. «Мозкові штурми», квізи, завдання на знаходження відповідностей, створення кроссенсів сприяли формуванню комунікативної компетентності школярів, які охоче долучилися до мовних активностей.

Приємно, що майбутні абітурієнти виявили неабияку активність і креативність у запропонованих видах діяльності, а наступним кроком в пізнанні наукових обріїв стала інноваційна локація — Музей науки Національного центру «Мала академія наук України» у Полтавській політехніці. Школярі та їхні наставники безпосередньо взаємодіяли з представленими експонатами, досліджували різноманітні наукові процеси та ознайомилися з високотехнологічними винаходами людства.

Відзначимо, що інтерактивний мовний івент — це ще одна сходинка творчого пізнання та самореалізації особистості школярів, а для студентів, які опановують обраний фах викладача, — крок до здобуття професійної майстерності.

По завершенню заходу школярі та вчителі Комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №26 Полтавської міської ради Полтавської області» поділилися позитивними враженнями та висловили слова щирої вдячності адміністрації, науково – педагогічним працівникам та студентам Полтавської політехніки за плідну науково – освітню співпрацю.

Нагадаємо, студентка-філолог вдосконалила цифрові навички, ставши учасницею програми академічного обміну Erasmus+ в Італії.

Нещодавно ліцеїсти відвідали майстер-клас з синхронного перекладу, полтавські школярі у політехніці відзначили Всесвітній день дітей-винахідників, а ліцеїсти протягом тижня подорожували світом професій у Полтавській політехніці.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»