2024-01-19

Ліцеїсти протягом тижня подорожували світом професій у Полтавській політехніці

У рамках предметно-профільного занурення учні 11-х класів Наукового ліцею №3 Полтавської міської ради відвідали навчальні заняття на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Ліцеїсти прокачали лінгвістичні навички, грали в тематичні наукові ігри, досліджували природу наукових явищ, відвідали унікальний інтерактивний Музей науки НЦ «МАН України» у Полтавській політехніці та набирались непересічних вражень від мандрівки у світ сучасних професій.

Ліцеїсти протягом тижня подорожували світом професій у Полтавській політехніці

Відзначаючи Дні предметно-профільного занурення, до багатопрофільного класичного Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з освітнім візитом завітали учні випускних класів Наукового ліцею №3 Полтавської міської ради, які ознайомилися з сучасними науково-освітніми локаціями, інноваційними лабораторіями провідного закладу вищої освіти та побували в експозиційних залах інтерактивного Музею науки НЦ «МАН України» у Полтавській політехніці.

З 15 по 19 січня школярі відвідали нестандартні навчальні заняття, які вели науково-педагогічні працівники університету, і поглибили практичні навички володіння англійською, німецькою та українською мовами, поспілкувалися та дізналися про широкий спектр сучасних професій і унікальні можливості університету. Цілеспрямована учнівська молодь цікавилася найрізноманітнішими напрямками і можливостями у сфері філології, психології, перекладу, образотворчого мистецтва, фінансів, банківського бізнесу, менеджменту, маркетингу, публічного управління, права, будівництва та цивільної інженерії, архітектури та містобудування, нафтогазової інженерії, буріння та геології, інформаційних технологій, робототехніки, фізичної культури та спорту тощо.

Учасників навчальних інтенсивів у стінах багатопрофільного класичного Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» привітали керівниця Центру по роботі з обдарованою молоддю Ольга Сень та завідувачка підготовчого відділення Центру по роботі з обдарованою молоддю Світлана Ревенко, які розповіли про понад 100 освітніх програм, за якими здійснюється підготовка  майбутніх професіоналів у одному з кращих класичних університетів країни.

«Шановні ліцеїсти, у цьому році  ви вперше берете на себе відповідальність за власний вибір, адже знаходитеся  напередодні прийняття надзвичайно важливого рішення у вашому житті, а саме вибору майбутньої професії.

Вітаємо вас у  Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», у якому  ведеться  якісна практична підготовка  майбутніх фахівців за гуманітарним, природничим, економічним, інженерно-технічним, мистецьким напрямками! Нараховуючи понад двохсотлітню історію освітніх традицій, наш університет має чимало цікавих для вас спеціальностей, які користуються попитом на сучасному ринку праці.

Полтавська політехніка – це інноваційний центр Полтавщини, який об’єднує 8 структурних підрозділів, має  понад 7 тисяч студентів, і реалізовує близько 100 освітніх програм.

Від імені усього науково-педагогічного колективу університету, від імені  ректора,  професора  Володимира Олександровича Онищенка  та від себе  особисто  щиро вітаю вас ще з одним усвідомленим кроком  до власного майбутнього. Переконані – в стінах Полтавської політехніки ви зможете побудувати успішну освітню траєкторію та реалізувати власний науково – освітній, мистецький та спортивний потенціал», - наголосила  керівниця  Центру по роботі з обдарованою молоддю Національного університету імені Юрія Кондратюка Ольга Сень.

Завідувачка підготовчого відділення Центру по роботі з обдарованою молоддю Світлана Ревенко детальніше розповіла про унікальні освітні можливості для сучасної учнівської молоді та зосередила увагу школярів  на тих приємних «бонусах», які можуть отримати юнаки та дівчата при вступі до Полтавської політехніки.

Упродовж насиченого тижня ліцеїсти працювали за двома освітніми профілями – соціально-гуманітарним та інженерно-технологічним.

Захоплюючу мандрівку спільно з допитливими школярами у світ іноземних мов, математики, робототехніки, програмування, штучного інтелекту, інформатики, української мови, психології  здійснили викладачі Полтавської політехніки – декан факультету філології, психології та  педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева, асистентка кафедри вищої та прикладної математики Валерія Стеблянко, кандидат філологічних наук, доцент кафедри германської філології та перекладу Олександр  Тупиця, кандидат технічних наук, доцент кафедри автоматики, електроніки та телекомунікацій Олександр  Лактіонов, кандидатка філологічних наук, доцентка  кафедри українознавства, культури та документознавства Ольга Мізіна, старший  викладач кафедри комп'ютерних та інформаційних технологій і систем Максим Демиденко, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри українознавства, культури та документознавства Людмила  Чередник,  кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри психології та педагогіки Леся Клевака, кандидатка філологічних наук, доцентка  кафедри українознавства, культури та документознавства Ірина Денисовець, кандидатка фізико-математичних наук, завідувачка кафедри комп'ютерних та інформаційних технологій і систем Олена Двірна, кандидатка філологічних наук, доцентка  кафедри українознавства, культури та документознавства Людмила Дерев’янко. Науковці охоче поділилися зі старшокласниками цікавими практичними кейсами, допомогли прокачати ерудицію, потренувати пам’ять та образне мислення, вдосконалити лінгвістичні навички, поринути у захоплюючий світ програмування та з користю провести змістовне дозвілля.

У перервах між навчальними інтенсивами ліцеїсти проводили час на інноваційних університетських локаціях, зокрема в інтерактивному Музеї науки НЦ «МАН України» у Полтавській політехніці, де з експонатами можна легко взаємодіяти, досліджувати та аналізувати причини та природу природних явищ, фізичних, хімічних процесів, зануритися  в історію високотехнологічних винаходів людства.

Юнаки та дівчата фотографувалися, постили яскраві світлини у соціальних мережах  та поділилися позитивними враженнями від перебування у  стінах провідного закладу вищої освіти нашої країни.

Раніше Полтавська політехніка відкрила п’ять нових освітніх програм, майбутні абітурієнти дізналися про переваги навчання у Полтавській політехніці, ліцеїсти відвідали університетський музей та надихнулися атмосферою колишнього Інституту шляхетних дівчат, потренували математичну ерудицію при вирішенні нестандартних задач,  відвідали унікальний Музей грошей та навчалися основам фінансової грамотності,  пройшли філологічну практику на базі університету.

Нещодавно Полтавські школярі у політехніці відзначили Всесвітній день дітей-винахідників, а в Гендерному центрі провели тренінг з протидії булінгу для освітян.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»