2023-10-02

Майбутні абітурієнти дізналися про переваги навчання у Полтавській політехніці

У Полтавській політехніці відбулися настановчі збори слухачів підготовчих курсів, де майбутні вступники та їхні батьки отримали вичерпну інформацію про понад 100 освітніх програм, за якими здійснюється підготовка у одному з кращих класичних університетів країни.

Майбутні абітурієнти дізналися про переваги  навчання у Полтавській політехніці

У Центрі культури і студентської творчості Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»  відбулися настановчі збори для слухачів підготовчих курсів, які розпочали свою роботу в університеті  з 2 жовтня.

«Нам дуже приємно вітати вас в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», особливо приємно те, що ви виявили бажання до навчання на підготовчих курсах для подальшого здобуття вищої освіти.

Полтавська політехніка – це єдиний у Полтаві класичний університет в повному розумінні цього слова, де ведеться підготовка студентів з наукових напрямків і гуманітарних, і природничих, і економічних, і інженерно-технічних, і мистецьких.

В цьому році нашому університету виповнюється 205 років. Ми ведемо свою історію з 1818 року, і ми є найстарішим університетом Полтавщини.

Університет посідає провідні місця у авторитетних міжнародних і національних рейтингах. Ми є першими і єдиним у Полтаві, який входить до провідного міжнародного рейтингу – QS Universities Rankings. Серед 31 університету України ми входимо в ТОП-20, серед закладів вищої освіти східної Європи ми входимо в ТОП-100, а серед закладів всієї Європи ми входимо в 600 кращих університетів.

До нашого університету в цьому році вступили абітурієнти з 21 області України. Майже вся країна проявляє таку ж зацікавленість до нашого університету, як і ви. В цьому році до університету зараховано понад 3,5 тис вступників», – розповів проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку інфраструктури,  лауреат премії Президента України для молодих вчених, доктор технічних наук, професор   Богдан Коробко

З переліком освітніх програм та широким спектром популярних серед сучасної молоді спеціальностей присутніх ознайомили:

  • заступниця  директора Навчально – наукового інституту  фінансів, економіки, управління та права, доцент Ірина Крекотень;
  • директор ННІ архітектури, будівництва та землеустрою, доктор архітектури, професор Вадім Вадімов;
  • директор ННІ інформаційних технологій та робототехніки, кандидат технічних наук, доцент Володимир Пенц;
  • ННІ нафти і газу представив проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку інфраструктури, лауреат премії Президента України для молодих вчених,  доктор технічних наук, професор Богдан Коробко;
  • декан факультету Філології, Психології Та Педагогіки, кандидат педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева;
  • декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко.

Модератором настановчих зборів виступила керівник Центру по роботі з обдарованою молоддю Національного університету імені Юрія Кондратюка Ольга Сень.

«Ми запросили вас, шановні абітурієнти, батьки, напередодні прийняття надзвичайно важливого рішення у вашому житті, а саме вибору майбутньої професії. Тому від усього науково-педагогічного колективу університету, від імені адміністрації й ректора особисто я щиро вітаю вас з початком роботи підготовчих курсів, початком вашого усвідомленого кроку до власного майбутнього, шановні майбутні абітурієнти», – привітала абітурієнтів та їхніх батьків Ольга Сень.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» сьогодні – це інноваційний центр Полтавщини, який об’єднує 8 структурних підрозділів, понад  7 тис студентів, і реалізовує близько 100 освітніх програм.

Потужні освітні традиції та інноваційність діяльності одного з кращих університетів нашої країни презентував проректор з науково - педагогічної роботи та розвитку інфраструктури,  лауреат Премії Президента України для молодих вчених, доктор технічних наук, професор Богдан Коробко, який розповів про широкий спектр наданих  Полтавською політехнікою якісних освітніх послуг.

Завідувачка підготовчого відділення Центру по роботі з обдарованою молоддю Світлана Ревенко зосередила увагу слухачів та їхніх батьків на тих приємних " бонусах", які можуть отримати юнаки та дівчата при вступі до Полтавської політехніки.

По завершенню зборів майбутні абітурієнти та їхні батьки здійснили кампус-тур університетськими локаціями.

Нагадуємо, стартував другий етап прийому на навчання в магістратурі за кошти фізичних та юридичних осіб.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»