2022-01-17

Ліцеїсти пройшли філологічну практику на гуманітарному факультеті

Викладачі кафедри германської філології та перекладу гуманітарного факультету втретє поспіль долучилися до проходження наукової практики учнями 6-9 класів Полтавського наукового ліцею №3. На базі політехніки юні ліцеїсти старанно опановували нові мовні навички та готувалися до складання міжнародного іспиту з англійської мови «Cambridge Exams B1».

Ліцеїсти пройшли філологічну практику на гуманітарному факультеті

Упродовж 10-14 січня науково-педагогічні працівники гуманітарного факультету Полтавської політехніки активно долучилися до проходження наукової практики учнями 6 – 9 класів Полтавського наукового ліцею №3, навчальні заняття ліцеїстів під керівництвом досвідчених вчителів іноземної мови Л. Киричок та С. Гринь відбувалися у інноваційних лабораторіях та міжнародних мовних центрах університету. Школярі старанно працювали над проєктом «Іспити у школах» та  готувалися до складання міжнародного іспиту з англійської мови «Cambridge Exams B1».

«Така науково-освітня співпраця дуже корисна для школярів та їхніх наставників,  наші викладачі охоче долучаються до  активного обміну знаннями та  сприяють формуванню  нових   підходів у методиці викладання іноземної мови. Приємно відзначити той факт, що учні Полтавського наукового ліцею №3  беруть   участь  у найрізноманітніших інтелектуальних та творчих  активностях,  які відбуваються на базі Полтавської  політехніки, долучаються до майстер-класів, круглих столів, науково-практичних конференцій, різноманітних конкурсів та фестивалів. Неодноразово ліцеїсти ставали переможцями і призерами міських премій, інтелектуальних конкурсів та  змагань, тож не випадково базою проведення мовної практики школярів вже втретє став наш університет», –  прокоментувала доктор філологічних наук, професор кафедри германської філології та перекладу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Тетяна Кушнірова.  

Науковиця розповіла учнівській молоді про безліч заходів, які традиційно проводяться на гуманітарному факультеті та сприяють покращенню рівня володіння іноземною мовою, зокрема зустрічі з іноземними студентами, викладачами, професійними перекладачами,   фахівцями різних галузей, охарактеризувала переваги професії перекладача у сучасному інформаційному світі.

Під час  наукової практики школярі відвідали інноваційні науково-освітні локації Полтавської політехніки, попрацювали у мовних лабораторіях та плідно поспілкувалися з науковцями-філологами університету. Понад двохсотлітню історію провідного закладу вищої освіти, лідера освітніх інновацій Полтавського регіону, найпопулярніші спеціальності та  пріоритетні напрями практичної підготовки фахівців детально презентувала  завідувачка підготовчого відділення центру по роботі зі студентами та обдарованою молоддю Світлана Ревенко, яка розповіла про переваги університету та створені широкі можливості для сучасної молоді. Викладачі-філологи наголосили на особливостях опанування знань на гуманітарному факультеті, про спеціальності, за якими навчаються студенти, надали практичні поради щодо вибору майбутньої професії.

Школярів дуже зацікавили розмовні клуби, які щотижня збираються на гуманітарному факультеті, тож запланували зустрічі у Speaking club з британцем Алексом Перселлом, роботу якого модерує кандидатка педагогічних наук, декан гуманітарного факультету Анна Агейчева та Sprachklub з герром Норбертом Мюллером під керівництвом старшого викладача кафедри германської філології та перекладу Світлани  Астахової.  

«Сподіваємося, що школярі повною мірою опанували навчальний матеріал та блискуче складуть міжнародний іспит з англійської мови «Cambridge Exams B1». Адже Полтавська політехніка, як багатопрофільний класичний університет європейського рівня, завжди відкрита до плідної комунікації, конструктивного діалогу та піклується про високий рівень наданих освітніх послуг. До нових зустрічей!» – зазначила доктор філологічних наук, професор кафедри германської філології та перекладу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Тетяна Кушнірова.  

Науково-педагогічні працівники кафедри германської філології та перекладу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлюють слова щирої вдячності вчителям та школярам Полтавського наукового ліцею №3 за цікаву співпрацю та бажання розвивати soft skills разом з Полтавською політехнікою.

Запрошуємо до науково-освітньої співпраці педагогів, викладачів, школярів та студентів закладів загальної середньої, професійно-технічної освіти міста Полтави.

Раніше викладачі і студенти Полтавської політехніки провели перекладацькі майстер-класи для учнів наукового ліцею №3, а минулого року школярі пройшли філологічну практику та практикувалися у кіноперекладах.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»