2021-10-04

Полтавські ліцеїсти відвідали унікальний Музей грошей та навчалися основам фінансової грамотності

29 вересня науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки провели майстер-клас з фінансової грамотності для учнів ліцею №17 «Інтелект» Полтавської міської ради. Ліцеїсти також відвідали університетський унікальний Музей грошей.

Полтавські ліцеїсти відвідали унікальний Музей грошей та навчалися основам фінансової грамотності

У рамках угоди про науково-освітню співпрацю та партнерство між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та ліцеєм №17 «Інтелект» Полтавської міської ради до університету завітали учні та викладачі ліцею, які відвідали численні майстер -класи, інтерактивні заняття, міжнародні мовні центри, стали слухачами пізнавальних лекцій досвідчених науковців, познайомилися з виставкою робіт Заслуженого художника України, відомого полтавця Миколи Підгорного, чиї шедеври експонуються у Центрі сучасного мистецтва університету. Для гостей провели екскурсії сучасними науково-освітніми та спортивними локаціями одного з найкращих університетів України, науково-педагогічні працівники різних навчально-наукових інститутів та факультетів Полтавської політехніки розповіли про широкі можливості, перспективи навчання та успішного працевлаштування на сучасному ринку праці для молоді Полтавського регіону.

Науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права провели майстер-клас з фінансової грамотності для школярів математичного класу ліцею №17 «Інтелект». Ліцеїсти отримали практичні фінансові навички та потренували здобуті soft skills під час виконання різноманітних інтерактивних завдань, підготовлених науковцями кафедри.

Старша викладачка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Оксана Вовченко зацікавила аудиторію гейміфікованим підходом – школярі активно відгадували фінансові загадки та ребуси, командно пригадували вигляд грошових знаків та навчилися розпізнавати захисні елементи на сучасних банкнотах.

Кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки Людмила Свистун провела для школярів екскурсію до унікального Музею грошей та шпаргалок кафедри. Представлена експозиція налічує унікальні грошові знаки з понад півсотні країн світу, слухачі були захоплені історією грошей та їхніми різновидами. Ліцеїсти активно ставили питання, а візуалізація почутого – відмінна запорука того, що відвідини музею неодмінно запам’ятаються. З особливим інтересом майбутні студенти ознайомилися з колекцією шпаргалок – винахідливість авторів у створенні окремих «мистецьких зразків» вразила відвідувачів невичерпною фантазією та творчим підходом.

«Наша кафедра вже має ряд усталених освітніх традицій, серед яких – збір та систематизація експонатів для Музею грошей, започаткованого спільними зусиллями науковців. Адже, виходячи з власного досвіду, можу впевнено сказати – такі екскурсії надзвичайно зацікавлюють полтавську молодь, учнів молодших класів, їм подобається розглядати представлені зразки та отримувати певні практичні знання. Наш майстер-клас з фінансової грамотності мав на меті допомогти слухачам зорієнтувати у сучасному світі, дізнатися більше наукових фактів про походження та історію грошей, окремих національних валют, пригадати вигляд грошових знаків, на окремі елементи яких не часто звертаєш увагу. Знання різних рівнів захисного покриття банкнот допоможуть ліцеїстам у майбутньому уникнути прикрих ситуацій та шахрайства», – прокоментувала кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Людмила Свистун.

По завершенні заходу учасники сфотографувалися на згадку та обмінялися позитивними враженнями від відвіданих майстер-класів і цікавих екскурсій Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Раніше учасники наукового гуртка обговорили фінансові механізми та наслідки грошової реформи в Україні, а майбутні маркетологи обговорили стратегії створення та просування брендів.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»