2024-01-31

Студентка-філолог вдосконалила цифрові навички, ставши учасницею програми академічного обміну Erasmus+ в Італії

Студентка факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Марина Марушка стала учасницею програми академічного обміну Erasmus+ та поділилася враженнями від перебування у молодіжному таборі «Knüpfwerk» у Кастель-Гандольфо (Італія).

Студентка-філолог вдосконалила цифрові навички,  ставши  учасницею програми  академічного обміну Erasmus+ в Італії

Відзначимо, що студенти різних структурних підрозділів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» продовжують брати активну участь у міжнародних академічних та молодіжних обмінах, програмах академічної мобільності  Erasmus+ в   Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії. Майбутні професіонали  поглиблюють  теоретичні знання, набувають додаткових практичних навичок у найрізноманітніших сферах та успішно опановують професійні кейси на базі провідних європейських університетів – партнерів.

Студентка групи 301 - ГО факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки  Марина Марушка   взяла участь в програмі академічного обміну Erasmus+ та   увійшла до 55  учасників міжнародного обміну з України, Австрії, Німеччини, Італії, Єрусалиму, що продемонстрували власні  організаторські здібності в молодіжному таборі «Knüpfwerk» у Кастель-Гандольфо (Італія).

Учасниця проєкту захоплено поділилася враженнями від участі в масштабному міжнародному проєкті:  «Змішання культур, мов і релігій молодих учасників генерує прекрасне злиття історій, які можна розповісти за допомогою цифрових медіа. П'ятихвилине відео на команду було записане з різних точок зору тіла – від пальців ніг до очей. Щодня проводився семінар на відповідну тему дня,  тому  ми проводили власне дозвілля змістовно та з користю».  

Упродовж насиченого  різноманітними активностями  тижня  молоді люди з різних країн світу в супроводі міжнародної команди з 20 аніматорів і художників створили 30-хвилинні,  короткі відео під назвою «Reels». У процесі роботи  також  було знято документальний фільм про табір для італійської аудиторії та записано 6 подкастів англійською мовою.

«Я пішла на цей проєкт, – продовжує учасниця Марина Марушка, – тому що хотіла показати, що українці – розвинена і творча нація, яка дуже добре володіє іноземними мовами,  було нестримне  бажання «просувати» нашу культуру та традиції.

Ми брали участь у майстер-класах, заходах із формування команди, створення фільмів, музики, спробували себе у співі,  театрі, медіа та продюсерській діяльності, змагальних командних іграх і культурних заходах.  До речі, моя команда написала реп з використанням української мови».

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки міжнародного співробітництва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

Нагадаємо, студентки політехніки вийшли до фіналу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Нещодавно Полтавська політехніка підписала угоду про співпрацю з Університетом Григорія Сковороди в Переяславі, магістри спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» успішно захистили дипломні роботи, присвячені вдосконаленню державних і корпоративних комунікацій, а посібник науковців політехніки переміг на конкурсі від Національної академії наук вищої освіти України.

Раніше  науковиця політехніки стала фіналісткою програми «Відкритий Світ» від Конгресу США та поділилася очікуваннями від участі у проєкті, ще одна науковиця політехніки розробила навчально-методичний посібник для викладачів іноземної мови, студентки політехніки успішно пройшли мовний інтенсив у Карпатах, а учасниці програми академічної мобільності Erasmus+ в провідному румунському університеті-партнері поділилися враженнями від навчання за кордоном.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»